Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vatandaşların hizmet almaya devam edeceğini belirten il Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman, "Bu hastanemizde çalışanlar açısından bir değişiklik olmayacak. Hastane sadece mali yönden Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanacak. Dolayısıyla vatandaşımız bu hastaneden eskiden olduğu gibi yine hizmet almaya devam edecek" dedi.

Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin de mali ve tıbbı hizmetler yönünden Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirildiğini ifade eden Süleyman, "Bu hastanemiz mali ve tıbbı hizmetler yönünden Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirildi. Bu hastane de önümüzdeki süreçte Kaşüstü’ne taşınacak. Doğum Hastanesi’nin yeri ve arazisi Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) verilecek. Onlar da orasını yıkarak kendilerine hizmet binası yapacak. Biz de onlardan Fatih Devlet Hastanesi arka kısmında bulunan SGK’ya ait araziyi almak suretiyle takas ederek buraya 550 yatak kapasiteli bir hastane daha yapacağız. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ise yeniden revize edilerek onkoloji ağırlıklı olmak üzere 250 yatak kapasiteli bir hastane haline getirilecek. Burası yine normal işleyişini sürdürecek. Yani vatandaşlarımız normal olarak buradan yine eskiden olduğu gibi sağlık hizmeti alabilecekler" diye konuştu.

Kemal Süleyman yakın bir zamanda Trabzon’daki kamu hastanelerin birleştirileceği belirtilirken bu çalışmaların da bunun alt yapısını oluşturduğunu sözlerine ekledi.