Trabzon’un yetiştirdiği değerlerden tiyatro yönetmeni Ahmet Akyol, farklı bir projeye daha imza atarak, “Tiratlar Gecesi” adlı uygulamayı tiyatro severler ile buluşturacak.
KTÜ’de uzun yıllar görev yapan, KTÜ Tiyatrosu çatısı altında onlarca oyuna yönetmen ve yazar olarak imza atan Ahmet Akyol, son olarak KTÜ Tiyatro Kulübü’ne üye öğrencilerden 8’inin katılımı ile Türkiye’de bir ilke imza atarak 11 tiratın yorumlanmasını sağlayacak.

“Tiratlar Gecesi” adı altında 5 Haziran Pazar günü saat 18.00’de Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hüseyin kazaz Kültürz Merkezi’nde gerçekleştirilecek programda Pirandello’dan Ferhan Şensoy’a, Shakespeare’den Lorca’ya kadar büyük yazarların eserlerinin yer aldığı 11 tirat 5’er dakikadan toplam 55 dakika süreyle oyuncular tarafından yorumlanacak.

Oyuncular daha sonra da fuayede sanatseverler ve basın mensupları ile söyleşi de bulunacaklar.

Tirat; bir tiyatro oyununda oyuncuların yazı ya da konuşmada bir kez söylediği parça. Bir düşüncenin kesintisiz gelişimi; uzun ve tumturaklı konuşma olarak da tanımlanabilir. Genellikle başrol oyuncusunun yaptığı uzun konuşmadır.