İlk başta Merkez İlçenin 2 ya da 3 belediye olacağını, isimlerinin de Batıda Fatih, ortada Gazipaşa, Doğuda Kanuni belediyesi olarak planlandığını söyleyen AKP yöneticilerinin şimdilerde bu düşüncelerinden vazgeçtiklerini, Trabzon Merkez İlçeyi tek belediye yapmak istediklerini öğreniyoruz.

Trabzon’umuzun coğrafi yapısına ve ihtiyaçlarına baktığımız zaman Merkez İlçenin en az 2 belediye olması gerektiğini düşünüyoruz. 7 Belde Belediyesini ve köyleri içine kattığınızda Merkez İlçe devasa sınırlara ulaşacaktır. Amaç halka hizmetse tek belediyenin bu yükün altından kalkması zor olacaktır. Bugün, Merkez ilçemizde iki ayrı vergi dairesi hizmet vermektedir.

CHP KORKUSU ÇARK ETTİRDİ!

Dünden bugüne ne oldu da AKP’li arkadaşların görüşleri değişti?


Onlar söyleyemese de biz biliyoruz ki bu görüş değişikliğinin nedeni CHP korkusudur. CHP’nin Merkez deki belediyeleri alacağı korkusudur! Ama korkunun ecele faydası olmayacaktır. Şehrin gerçeklerine göre değil, kendi siyasi çıkarlarına göre planlama yapan AKP’li arkadaşlar şunu iyi bilsinler ki, Türkiye’de çağdaş belediyeciliğin marka değerlerini yaratmış CHP, Trabzon Merkez İlçe tek belediye de olsa, 2 veya 3 belediye de olsa bu belediye seçimlerini çalışmasıyla, inancıyla ve Trabzon halkının desteğiyle yeniden kazanacaktır.