Ortahisar Belediyesi ve Demokrasi Platformu'nun ortaklaşa düzenleyeceği Demokrasi Mitingi salı günü (yarın) saat 20:00'da Meydan Parkı'nda başlayacak. Ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'ın katılacağı Demokrasi Mitingi'ne bütün Trabzonluları davet eden Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Demokrasi nöbetini 15 Temmuz'dan itibaren aralıksız sürdüren Trabzonluları hiçbir parti ayrımı yapmadan Demokrasi Mitingine davet ediyoruz. Temmuz'da millet iradesini gasp etmek isteyenlere karşı Türk milletinin parti ayrımı yapmadan tek vücut olarak kenetlenerek darbe girişimini püskürttü. Her görüşten insanı alanlarda görmek çok önemli. Türk halkı vatan konusunda tek yürek bir araya geldi. Trabzon’da da MHP'lisi, CHP'lisi, AK Partilisi, Milli Görüşçüsü, sosyal demokratlar ve sivil toplum örgütleri hepsi bir araya geldi. Ortahisar Belediyemiz ve  Demokrasi Platformu'nun birlikte düzenlediği programda ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan Trabzonlularla buluşacak." dedi.

MİLLETİN GÜCÜNÜN ÜSTÜNDE HİÇBİR GÜÇ OLAMAZ

Huzur ve istikrar ortamının bozulmasını hedefleyen darbe destekçilerine karşı en güzel mesajın demokrasiye sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Başkan Genç, “Büyük Türkiye’nin önünü kesmek isteyen ihanet şebekesine karşı milli iradeye sahip çıkmak her vatandaşın vatandaşlık görevidir. Seçilmiş bir hükümeti devirmeye teşebbüs etmek ancak ve ancak haince bir kalkışmadır. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç olamaz. Hele ki milli iradenin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisini vuranlar teröristten de aşağılıktır. Devletin parasıyla, devletin silahı, devletin tankıyla, devletin uçağı ve helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş açanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

 

Milletin basireti, kararlılığı sayesinde darbe girişiminin geri püskürtüldüğünü de ifade eden Başkan genç, “Bu hain teşebbüsü durdurmak için ilk andan itibaren vatandaşlarımızla demokrasi nöbeti tutuyoruz. Tankların üstüne çıkarak canını ortaya koyan ve milli irade için bu uğurda canını feda edenleri bu aziz millet asla unutmayacaktır. Milli iradeye sahip çıkarak demokrasiden asla taviz vermeyen bütün vatandaşlarımızı Demokrasi Mitingimize katılmaya davet ediyoruz. Meydanları hınca hınç doldurarak darbecilere karşı en güzel cevabı yine milletimiz verecektir. Bu uğurda kendini feda eden demokrasi şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, tüm vatandaşlarımıza dirayetli ve dik duruşları için teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.