Kadınların emeğinden, zekasından,  beceri ve kabiliyetlerinden olabildiğince istifade etmenin, onlara hak ettiği değeri vermenin medeni bir toplumun gereklerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Artık günümüz dünyasında bütün iş ve meslek alanlarında kadın-erkek ayrımının ortadan kalktığını görüyoruz. Kadınlar annelik vasıflarının yanında pek çok görevleri birlikte yürüterek toplum yaşamının bütün katmanlarında kendilerini gösteriyor. Son yıllarda kadınlarımızı çalışma yaşamına katmak, onların işgücünden yararlanmak için devrim niteliğinde olan 'hamilelik izni' ve 'yarı zamanlı çalışma' gibi pek çok yasal düzenlemeler hayata geçirildi. Bu da beraberinde kadınların ekonomide, siyasette, meslek hayatında, sanatta, bilim ve teknolojik alanlarda kendilerini göstermelerini sağlayacaktır." şeklinde konuştu. 
HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Asaletti bir neslin devamı için bu tip sivil toplum örgütlerini çok önemsediğini kaydeden Başkan Genç, "Türk milleti, gerek geleneğinden gerek dininden aldığı değerlerle yeryüzünde misyon üstlenmiş, vazife ifa etmiş bir millettir. Bu manada cesaretle bu işe giren derneğimizi kutluyoruz. Çünkü maalesef bizim toplumumuzda hâlâ kadınlarımızın kolektif örgütlenmesi zordur. Derneğimizin yapmış olduğu bütün çalışmalarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ben bu çalışmalara imza KADEM derneğimizin Başkanı Dr. Sevdegül Aydın Mungan ile yönetim kurulunu ve üyelerimizi kutluyorum." sözlerine yer verdi. 
KADEM Trabzon Şubesi Başkanı Dr. Sevdegül Aydın Mungan desteklerinden ötürü ve iftar programına katılımından dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti.