Giresun’da okuma-yazma seferberliği tüm hızıyla devam ediyor.  Bugün, okuma-yazma kursunu ziyaret eden Vali Şahin, azimlerinden dolayı tüm kursiyerleri kutlayarak başarılar diledi.       Okuma-yazmanın önemine değinen Giresun Valisi Dursun Ali  Şahin kursiyerlerle yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi, bu sorunlara yardımcı olacağını kaydetti.

 Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Şahin, talimatıyla başlatılan okuma-yazma seferberliğinin son durumunu yerinde tespit amacıyla bu ziyaretin gerçekleştirildiğini söyledi.
Kurslarda gördüğü durum karşısında son derece mutlu olduğunu belirten Vali Şahin, bu seferberliği il çapında başlattıklarını, bu süreçte hedefin okuma-yazma sıralamasında ilimizi ilk 10’a çıkarmak olduğunu kaydetti.
 Vali Şahin “Okuma-yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. Evlerde, okullarda, köy odalarında, müsait olan her yerde kurslar açarak bilmeyenlere öğreteceğiz. Kurslarımızın birinde ana-kız, baba-oğul ve karı-koca aynı sınıfı paylaşmışlar. Bu Türkiye’de örnek bir olaydır. İyi bir netice alarak hedefe ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
 Vali Şahin ayrıca merkezde yaklaşık 6 bin okuma-yazma bilmeyen vatandaş olduğunu hatırlatarak bu sayının 2 binlere inmesi halinde Halk Eğitim Merkezi Müdürü’nü 5’i birlikle ödüllendireceğini sözlerine ekledi.

 Okuma yazma öğrenenlerin sınıfına giren Vali Şahin, kursa katılan Emine ve Ali Soydemir çifti, Mehmet Şahin ile oğlu Halil Şahin veAlmanya'dan izine geldiği öğrenilen Fatma Usta ile bir süre sohbet etti. Daha sonra da Ayşe Alaca ile kızı Fatma Tiftik'in yanına gelen Vali Dursun Ali Şahin, "Yaşınız kaç olursa olsun buraya gelme aşkı sizi okutur. Severek gelirseniz hedefe ulaşırsınız" dedi. Vali Şahin, kaç çocuğu olduğunu sorduğu Ayşe Alaca'dan, 'dokuz' cevabını alınca, "İkiz var mı ? Çocuklarına söyle, onlar da en az üç çocuk yapsın. Atatürk öyle demiş. Biri anne, biri baba, biri de devlet için. Nüfusun artmasında yarar var" diye konuştu

HAVAALANINA ÇOTANAK, GÜLAZİZ VEYA BAŞBAKANIN İSMİ
Halk Eğitim Merkezi'nde kadınlar ve erkekler için cenaze yıkama kursu açıldığını, ancak yeterli başvurununhenüz yapılmadığını öğrenenen Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, özellikle kadınların kurallara uygun cenaze yıkamasının önemli olduğunu söyledi ve "Kutlarım sizi. Bakırköy'de 70 kursa ulaşmıştık ama cenaze yıkama kursu hiç aklıma gelmemişti" diye konuştu. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Karabürk tarafından fındık çotanaklı tablo hediye edilen Vali Şahin, "Ordu-Giresun arasına yapılacak olan havaalanına Çotanak, Gülaziz veya başbakanımızın ismini vereceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.