GÜNNAR, TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ NOV Otel’de verilen iftar yemeğine Gençlik ve Spor Eski Bakanı Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon İMilletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Trabzon il Başkanı Dr. Adnan Günnar, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, Sivil Toplum Örgütü Başkanları ve çok sayıda işadamı katıldı. Yemekte İl Başkanı Dr. Güünar, tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederken Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Arakan’da yaşanan olaylara ilişkin fotoğraf sergisi açtı.


ÖZAK: “bu katliama seyirci kalamayız”

Yemekten önce bir konuşma yapan Milletvekili Özak, Myanmar’da yaşanan drama değinerek “ Bu dram karşısında herkese belli başlı görevler düşmekte. Biz burada refah içersinde iftarımızı açmaya hazırlanıyoruz ama orada Müslümanlar acımasızca katlediliyor. Dışişleri Bakanımız şu an uçakta ve oraya gidiyor. Türkiye olarak bu katliama elbette ki seyirci kalamayız. Sayın Seymenoğlu aramızda. O Somali’ye gitmişti. Oradaki yaşananlara bizzat şahit olmuştur” dedi.


SEYMENOĞLU: “Somali’de büyük açlık ve sefalet var”

Daha sonra kürsüye çıkan Milletvekili Seymenoğlu ise, “Somali’de büyük açlık ve sefalet var. Orada insanlara makarna kesmeyi ve belli başlı işler öğretildi. O kadar zor bir durumdalar ki, insanın tüyleri diken diken oluyor. Myanmar’da da Müslüman kardeşlerimiz aynı acıyı, aynı sefaleti yaşıyorlar. Bu konuda topyekün duyarlı davranmamız gerekmektedir” dedi.