Kabul edildiği 1948 yılından bu yana temel hak ve özgürlükler alanındaki belgelerin anayasası olarak nitelendirilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 64. yıl dönümünün kutlandığını ifade eden Günnar, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yaşama hakkına saygı duyulması ve kişi güvenliğinin sağlanması uygar ve medeni bir toplum olmanın gereğidir. Kökenleri, inançları veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandaşların milletin eşit ve saygın fertleri olduğu, farklı dil, din ve kültürlerin yüzyıllardır bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşadığı ülkemizde, insan haklarına dayalı birlikte yaşama kültürü bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde devam edecektir.

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak kuruluştan itibaren parti programında hedeflediklerini iktidar olunca adım adım hayata geçirme gayretinde olduklarını söyleyen Günnar sözlerini şöyle sürdürdü: AK Parti İktidarları döneminde, başta Anayasa olmak üzere ilgili yasalarda demokratikleşme ve insan haklarının geliştirilmesi alanında önemli değişiklikler yapılmıştır. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı, Kamu Denetçiliği Kanunu ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu Kanunu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesi, yargının hızlı ve etkin işleyişine yönelik alınan tedbirler, bu süreçte son dönemde ortaya koyduğumuz iradenin somut örneklerinden sadece birkaçını teşkil etmektedir.

İnsana saygı esasına dayanan, özgürlükçü karakteri ön planda bir ceza hukuku düzeni kurulması amacıyla Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Kabahatler Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ve Denetimli Serbestlik Kanunu çıkarılmıştır.

Sivil Toplumun güçlendirilmesi amacıyla, 5253 sayılı Dernekler Kanunu yürürlüğe konulmuş ve dernek kurma hakkına getirilen kısıtlamalar kaldırılarak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine uygun olarak örgütlenme özgürlüğü sağlanmıştır. Kadın Hakları konusunda da hiçbir hükümet döneminde gerçekleştirilmeyen iyileştirmeler yapılmış, kadınların da bir birey olarak haksızlığa, şiddete uğramaması için gerekli tedbirler büyük oranda alınmış, mağduriyetlerini gidermek için pek çok alanda çalışmalar yapılmış ve yapılmaktadır.

Ayrıca Çocuk Hakları konusu da kesinlikle ihmal edilmemiş, çocukların eğitim, sağlık, beslenme, barınma, gönüllü ve koruyucu aile sistemi, evlerinde bakıma katkıda bulunma ve benzeri birçok alanda gerekli yasal düzenlemeler yapılmış ve uygulamalar yapılmaktadır.

Yine Engelli Hakları hususunda da ilk kez devrim niteliğinde iyileştirmeler yapılmış, Özürlüler Kanunu ile de gerekli düzenlemeler gerçekleştirilmiştir.

İyi insan olmak ve daima hakkın, haklının yanında bulunmak ümidiyle tüm hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve tüm dünya halklarının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, daha demokratik, daha özgür bir gelecek diliyorum.”