AK Parti Trabzon’da Proje Tanıtım toplantısını Cephanelik Restoran’da yaptı. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen tanıtım toplantısına Devlet eski Bakanı Faruk Özak,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu ile, Milletvekili adayları Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Nihat Tosun, Salih Cora, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, İlçe Belediye Başkanları, çeşitli kamu kurumlarının il müdürleri, STK Temsilcileri ve partililer katıldı. 

REVİ: BAŞBAKANIN MİTİNG ALANINDA AÇIKLAMASINI UYGUN GÖRDÜK
Toplantıda ilk olarak AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi bir selamlama konuşması yaptı. Revi, “Aslında ben 18 ay kadar il encümenliği, daha sonra meclis başkanlığı ve bu görev verildi bize. Sayın Başbakanımız tarafından. Sizinle sık sık bir araya geldik. Ne yapabiliriz konuştuk. Bugün de onların sonucu ortaya çıktı. Bu nedenle benim için özel gün. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan projeler, Trabzon’u ileri taşıyacak projeler. 11 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızı, 22 Mayıs’ta Başbakanımız ve Genel Başkanımızı şehrimiz ağırladı. Başbakanımızın miting alanında açıklamasının daha uygun olacağını düşündük. Başbakanımız da miting alanında bu müjdeleri verdi” diye konuştu. 
Revi’nin konuşmasının ardından AK Parti’nin Trabzon’da ki projelerinin görsel olarak tanıtımı yapıldı.

SOYLU: BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR YAPTIK
Görsel tanıtımın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, katılımcılara hitap etti. Soylu, “Bu sorumluluk başlattığımız kampanyanın ilk anları bizi büyük bir çalışmaya bizi titiz bir çalışmaya, bizi alt yapısı güçlü olan bir çalışmaya sevk etmiştir. Bütün arkadaşlarımızla birlikte. Bu işin bütün gizli kahramanları ile birlikte bu sorumluluğu yarına nasıl taşıyabiliriz, Trabzon’un yarın atacağı büyük adımlarla birlikte güçlü bir iradeyi nasıl ortaya koyarızı tartıştık. Bilimsel araştırmalar yaptık. Her birinin sonunda elde ettiğimiz kanaatleri öncelikle Başbakanımızla, ardından Cumhurbaşkanımıza bire bir arz ettik. Bu projelerin tamamında Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın Trabzon’a olan yakınlıklarının ortaya koydukları duyguları bizi daha çok heyecanlandırdı. Bu sadece bizim burada ortaya koyduğumuz ve anlattığımız projeler. Bilmenizi istiyorum ki önümüzde ki 4 yılda bu projelerle ama bunun ötesinde yapacağımız her fırsatı Trabzon lehine değerlendireceğimiz fırsatları ortaya koyacağız. 

Trabzon’un yarına güçlü bir şekilde yürümesi herkesin ittifak ettiği bizim için tartışmasız bir gerçek. Trabzon öznesinde herkesin bira arada olmasından istifade etmek bizim amacımız. İfade etmek istiyorum ki bütün bu projeler, Trabzon’un kadim aklında neşet etmiş kendi ihtiyacını tasarlamış ve Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde bulunan özgüveni yüksek, enerjisi yüksek memleket sever insanların bugüne kadar ufku olan insanların bugüne kadar oluşturdukları. 

KENDİ ŞEHİRLERİNDEN DESTEK
Bizler siyasetin temsilcileri olarak yapacağımız kalbi bu şehir için atanların ortaya koydukları aklı ve sinerjiyi geleceğe doğru taşımak. İnanıyorum ki başbakanımızın Trabzon meydanın da verdiği bu müjdeler tamamlandığı zaman bir Trabzon’u 3 Trabzon yapabilecek, bizim şehrimizi kıtamızın en önemli merkez şehri haline getirecektir.

Bizim buradan gitme gücümüz, hemşerilerimizin vereceği destekle orantılıdır. O misyonu sağlayacak temsilcilerin kendi şehirlerinden destek alabilir şekilde Ankara’ya gitmeleri ve Türkiye’nin her tarafından sesini duyurabilmeleri en temel ve sağlam gerekçelerden bir tanedir” dedi.