Mesajında Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basmasıyla Milli Mücadele ateşinin ilk kıvılcımının Anadolu’da milletle birlikte yakıldığını vurgulayan Günnar Tarih boyunca hiçbir devletin boyunduruğu altına girmeyen Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığına olan tutkusuna hiçbir zaman, hiçbir gücün pranga vuramayacağını söyledi.

Günnar, mesajının devamında 19 Mayıs tarihinin önemine değinerek, ”Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu önemli günde, canıyla ve kanıyla Kurtuluş mücadelesi veren atalarımızın aziz hatırası önünde saygı, minnet ve şükranla eğiliyoruz. Gençlerimize armağan edilen bu anlamlı günde geleceğimiz olan siz değerli gençlerimizin ülkemizin gücüne güç katacağına olan inancım tamdır. Unutmamalıyız ki, ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler. Onun için bütün çabamız, geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamak ve onlara müreffeh bir ülke bırakmaktır. Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır” dedi.

Günnar sözlerini şöyle tamamladı: “Biz de Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, kuruluşumuzdan itibaren her zaman gençliğe güvendik ve değer verdik. Her kademedeki yönetim kurullarımızda gençlerimizi görevlendirdik. Milletvekilliği seçilme yaşını 25’e indirdik. Geçlerimizin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için gerekli çalışmaları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Burs, öğrenim kredisi ve benzeri katkıları artırdık. Gençlerimizin proje ve çalışmalarını her zaman destekledik. Her yıl 19 Mayıs haftasındaki AK Parti Gençlik Şölenleriyle de bu bayramın sevincini, coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Tarihi sorumluluğumuzun idrakine varılmasına katkıda bulunuyoruz.Bu vesileyle 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramınızı şahsım ve teşkilatım adına kutluyor, tüm hemşirelerimize saygılar sunuyorum”