AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesini aşma yönünde büyük mesafeler kat ettiğini, ekonomik atılımlar yaptığını, dünya devletleri arasında sayılı bir mevkiye geldiğini belirterek, "Biz hükümet ve AK Parti Teşkilatları olarak bu konuda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kararlı adımlarla ilerlemekteyiz" dedi.

Altunbaş, Atatürk’ün ölümünün 74. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "10 Kasımlarda onun bıraktığı eserlerin önemini bir kere daha derinlemesine düşünüp hissediyoruz. Onu gelecek nesillere tanıtarak örnek başarılarını anlatıyoruz. Önemli liderler, bazen büyük icatlar gibi zor anlarda ortaya çıkarlar. Türk milleti neredeyse bir avuç toprağının bile vatan olarak kendisine çok görüldüğü bir dönemde Atatürk’ü, Atatürk de Türk milletini ortaya çıkarmıştır" dedi.

Atatürk'ün hürriyete büyük önem verdiğini, "Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir" diyerek bu vasfın her Türk’te bulunması gereğini vurguladığını belirten Altunbaş, şunları kaydetti: "Buna paralel olarak da kurduğu Cumhuriyet ile ilgili olarak şunları söyler: 'Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilatımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet teşkilatı ve hükümettir ki, onun adı cumhuriyettir. Artık hükümet ile millet arasında mazideki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millettir ve millet hükümettir. Artık hükümet ve hükümet mensupları, kendilerinin milletten ayrı olmadıklarını ve milletin efendi olduğunu tamamen anlamışlardır.'

Atatürk, Türk milletinin kabiliyetlerine ve samimiyetine inanmış bir insandı. Türkiye’yi çoğulcu ve katılımcı demokrasi dönemine bu inançla hazırlamıştır. Atatürk, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe ve demokratik düzene tam inanmış ve bu düzeni oturtmak için çabalamıştır. Kadın erkek, köylü şehirli, etnik köken, coğrafi bölge ayrımı düşünmeksizin milleti bir bütün olarak görmüştür. Türk milleti, Atatürk’ün oluşturduğu birlik ve beraberliğimizin daima üzerine titremelidir, aktif ve çalışkan olmalıdır. Atatürk’ün milleti ile açtığı aydınlık yolda hızla ilerleyebilmenin, özgür, çağdaş, gelişmiş bir Türkiye’yi gelecek nesillere bırakabilmenin temennisi ile Atatürk’ü rahmet ve saygı ile anıyorum."