Burada ilk olarak konuşan İl Başkanı Haydar Revi, “7 Nisan’da listeler kesinleştikten sonra amacımız Trabzon’da ki 6 milletvekilinin tamamını kazanmak. O hedefle yola çıktık. Tüm aday adaylarımız ve teşkilatımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz. İnşallah 7 Haziran’da arzuladığımız hedef koyduğumuz şekilde seçimleri tamamlamış olacağız” diye konuştu.

ADAY ADAYLARINA MAHALLE BASKISI MI?
Aday adaylarına kendi ifadelerini içeren mektuplar verilmesini ise Revi, “Müracaatları alırken çok kıymetli adaylarımız mahalle baskısı olmadan aday adayı olduklarını ifade ettiler. Biz sadece bunu kayıt altına aldık. Bu kendi ifadeleri bizim hedefimiz 7 haziran. Tüm aday adaylarımız ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu bir mahalle baskısı değil. Sadece kayıt altına aldık” dedi

2011 seçimleri ile 2015 seçimleri arasında kıyaslama yapması istenilen Ayşe Sula Köseoğlu, “Bizim teşkilatlarımız hazırdır. Hoşgörüyle, sevgiyle bütün aday adaylarımızı kucakladılar. Temayül oylamaları yapıldı. Bende herkes gibi kendimi bu kantarda teşkilatımız güzel tarttığını düşünüyorum” dedi.

MALKOÇ, SIZDIRILAN RAKAMLARI YALANLAMADI
Şeref Malkoç, ‘Temayül ’de ilk sırada çıktığı ile ilgili söylemlere” “Temayülle ilgili Genel Merkezin koyduğu kurallar çok açık. Bunlar Genel Merkez’de değerlendirilecek. Basına maalesef intikal eden bilgiler var. Bu birkaç ilde oldu. Bir tanesi de Trabzon. Bunu kim yaptı Genel Merkez ve İl Başkanımız araştıracaktır. O açıdan Genel Merkezin koyduğu kurallara herkes uymalı. Bunun la ilgili yorum yapmak doğru değil. Burada önemli olan Türkiye’nin bir mücadelesi var. Yeniden büyük Türkiye olma mücadelesi. Milletin bedbahtının yükselmesi mücadelesi. Bölgemizin güçlü ülke olmamızın ve dünya barışını katkıda bulunmamız. Türkiye’de hak ve özgürlükler oluşturulması. Yeni Anayasa yaparak elde edilen hak ve özgürlüklerin sağlamlaştırılmasıdır. İçimizden aday adaylarından 6 kişi sıralamaya girecek. İnşallah 6 kişi çıkacak. Hepsinden önemlisi birlik ve beraberliktir. Burada bakanlık yapmış çok değerli arkadaşlarımız var. Önemli olan halkımızın gönlünde yerimiz olmasıdır” dedi.

EYÜP AŞIK’TAN TEMAYÜL SİTEMİ
Eyüp Aşık’a neden aday olduğu şeklinde ki soruya, “Gerçekten çok kısa süre içerisinde bütün aday ve adaylarımızın herkesten muntazam şekilde buluştuk. Trabzon’da 2/3 aday bulan partiler Trabzon’u yangın yerine çevirirken AK Parti’de en ufak bir kırgınlık olmadan temayülde buluştu. Geçen hafta Cumartesi gününe kadar olan süre içerisinde hepimiz parti teşkilatına yönelik konuştuk. Şimdi kamuoyuna yönelik konuşacağız. Bugünden itibaren Trabzon kamuoyuna yönelik konuşacağız. Trabzon’un her köşesinde her ilçesinde her kasabasında muhakkak imzamı taşıyan birkaç eser var. Büyük hizmetlerim var. Her köşeden her köyde dostlarım var. 10 sene dinlendim. Yeniden uygun görülürse, kabul görürse tekrar başlarım dedim. Temayülle ilgili açıklama Malkoç teşekkür ederim söyledi ama benim de bir sitemim var.

BUNA TENEZZÜL EDENLER HİÇ BİR ZAMAN DORUYU BULMADI
Benim 30 senelik siyasi hayatımda defalarca ön seçim, kongreler yaşadım. Bir şeyi gördüm. Hile yapan iflah olur. Yanlış şeylere tenezzül edenler ben hiçbir şekilde doğru bulmadım. Kim sızdırdı, doğru mudur, yanlış mıdır? Ben yanlış olduğuna adım gibi eminim. Bunu yalanlamaya kalkmayacağım. Bu partiden çıkmadı diye sayın başkan söyledi. Böyle tezgahlar hiç sonuç vermez. Hep yapanın aleyhine döner. Bunu 30 senelik siyasi hayatımda hep görmüşümdür. Trabzon, önümüzde ki dönem güçlü Türkiye diyoruz ama güçlü Trabzon’da olması lazım. Ben seçim öncesi ve sonrasında içinde olurum dışında olurum. Tecrübelerimi aday olan arkadaşlara aktarırım. Biz o imzayı temayül için atmadım. Biz bu safta çalışmaya karar verdik. Bugün karar verdik. Ben zaten siyaseti bırakmıştım. 10 sene ortalıkta siyaseten çekilmiştim. Ama şimdi nasıl oldu niye oldu, onu söylemeyeceğim. Dendi ki aday olur musun. Belki kamuoyu baskısı, belki eş dost baskısı. Bana görev verilirse canla başla, her yerde her köşede insanlarımızın hizmetinde emrinde oluruz” şeklinde yanıt verdi.

Öte yandan toplantıda bugünün aday adaylarından Ergin Aydın’ın doğum günü olduğu ifade edildi. Bu sırada Aydın’a sürpriz bir pastayla doğum günü kutlandı.
Toplantının sonunda adaylar hep birlikte fotoğraf çektirdi.