Bugün yapılması planlanan AK Parti Trabzon Ortahisar ilçe kongresi aday olması beklenen mevcut başkan Bülent Uzunoğlu’nun Gençlik Kolları İl Başkan adaylığı düşüncesi nedeniyle iptal edildi.

Trabzon’da AK Parti Gençlik Kolları’nda 15 Şubat’da gerçekleştirilecek olan il başkanlığı kongresi öncesi tamamlanması beklenen ilçe kongreleri sürüyor. Geçtiğimiz süreçte liste krizi nedeniyle iptal edilen Yomra İlçe kongresi bugün yapıldı. Kenan Özcan’ın Yomra gençlik kolları ilçe başkanı seçildi.
Fakat bugün yapılması beklenen AK Parti Ortahisar Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı kongresi ise ileri bir tarihe ertelendi.

Ortahisar kongresine kısa bir süre kala aday olmasına kesin gözüyle bakılan Ortahisar Gençlik Kolları İlçe Başkanı Bülent Uzunoğlu’nun İl Başkanlığı’na aday olduğunu ilan etmesi üzerine AK Parti Genel Merkezi Ortahisar adayını belirlemek için kongreyi ileri bir tarihe erteledi.

GÜNDEMDE 4 ADAY VAR

Bugün AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin gündeminde yine Trabzon olacak. Trabzon AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan adayları Halim Yılmaz, Muammer Tosun, Bülent Uzunoğlu ve Mustafa Nedim Alp isimleri üzerinde yeniden bir istişare yapacak olan Genel merkezi zor bir süreç bekliyor. Birbirinden iddialı 4 ismin gündemde olması AK Parti Trabzon İl Başkanlığı kongresinin çift listeli olabileceği sinyalinide verdi.

KARAOĞLU SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ

Yaşanan bu süreç ile ilgili görüşlerini aldığımız AK Parti Trabzon Gençlik Kolları İl Başkanı Mehmet Karaoğlu, ‘AK Parti’de gençlik kolları il başkanlığı için gündemde birden fazla arkadaşımızın olması, partimize olan ilginin ve hizmet odaklı siyaset anlayışının bir göstergesidir. Bu da gösteriyor ki AK Parti tüm kadroları ile gücüne güç katarak, her geçen gün daha fazla kitleleri içine alarak yoluna devam etmektedir.

Bugün genel merkezimiz adaylar ile görüşerek ilerleyen süreçte nihai kararı verecektir.

Bu karar sonucunda da tüm aday arkadaşlarımızın genel merkezin kararına saygı göstereceği kanaatindeyim.

Önümüzde çok önemli bir seçim var, kırgınlğa, küskünlüğe meydan vermeyecek şekilde bu sürecin sonlandırılması benim gibi tüm aday arkadaşlarımızında düşüncesidir. Kongre sürecinden sonra bende görevimi devredeceğim fakat yine partimin emrinde, başkan olacak arkadışımıza sonuna kadar destek vererek bu süreci geçeceğimize inancım tamdır’ dedi.