Bir dönem önceki encümende de Merkez ilçenin kontenjanının olduğunu belirten diğer ilçelerin üyeleri Altunbaş’ın bu restine karşı çıktı. Ancak Altunbaş restinde diretti ve Merkez ilçenin il encümeninde kontenjanının devam etmesini istedi.

Bugün saat 13 dolaylarında toplanan il genel meclisi grup toplantısına İl Başkanı Adnan Günnar eşlik etti. Günnar Merkez ilçenin bu ısrarını kabul etti ancak, encümen üyeliği konusunda seçimin kendisinin yapacağını söyledi.

Merkez ilçeye kontenjan kapan Altunbaş da Günnar’ın bu restini gördü. Günnar’dan il encümenine Merkez ilçede bir yıllık görev süresi dolan Arzu Yalçınalp’i yeniden önerdi. Yalçınalp ismi de kabul edildi. Temayüllere göre Merkez ilçenin bu dönemde encümende kontenjanının olmaması gerekiyordu. Yeni Merkez ilçe başkanı kontenjan hakkını kaybetmeyerek önemli bir kazanım sağlarken İl Başkanı Günnar’da merkez ilçede kendine yakın olan ismi Arzu Yalçınalp’i ikinci kez encümen üyesi olması yönünde grubu ikna etti.

Salı günü ( 3 Nisan 2012) yapılacak olan il encümen seçimlerinde Ak Parti il genel meclisine grup kararı ile şu isimleri önerecek

Arzu Yalçınlap, Mustafa Hacıabdullahoğlu, Hüseyin Dereli, İbrahim Öztürk

Encümene seçilmek üzere önerilecek olan bu isimler bir yıl görev yapacak.