AK Parti Trabzon Fatih Mahallesi Teşkilat Başkanı Sadullah Demirbaş ve ekibi Ayasofya Camii’nde düzenlediği kahvaltıda Ak Parti Teşkilatını bir araya getirdi. Gerçekleştirilen sabah kahvaltısına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ak parti teşkilatı ve partililer katıldı. Programda konuşma yapan Başkan Altunbaş, “Bizi burada toplayan Sadullah kardeşimize ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde Fatih Mahallesi Koordinatörü Tufan kardeşime de çok teşekkür ediyorum. Çok verimli çalışmalarımız oluyor. Mahallemizin sorunlarını ziyaretlerimizde çözüyoruz. Bu manada bize ulaşamayan vatandaşlarımıza biz ulaşmaya çalışıyoruz. Sadece seçim çalışması olarak algılanmasın. Biz bunu sürekli yaptık yapmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan  Başkan Haydar Revi, “Çok güzel bir kongre yaptık. Kongrede vermiş olduğunuz desteklerden ötürü de size teşekkür ediyorum. İl yönetimimi yaptık. Görevleri dağıttık. İl başkanı ve yönetimi olarak emirlerine hazırız. Tabi bu yönetimi oluşturduktan sonra ilk yaptığım ziyaret buraya nasip oldu. Bu mahallemize tekrar geleceğiz fakat sizin de sorunlarınız olduğunda dertlerinizi dinlemeye hazırız.”

‘FARELERLE YAŞIYORDULAR’

“Son olarak konuşan ve vatandaşın da sorularına cevap veren Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğluşunalrı söyledi: “Bu aile tablomuzla birlikteliğimizi gösteriyoruz. Biz halka hizmetkarlığı makamların en şereflisi kabul ettik. Şu Ayasofya’mızın etrafını vatandaşlarımızın hiçbirini mağdur etmeden güzelleştirdik. Hiç unutmuyorum 2009 seçimleri öncesiydi. Şuradaki kahveleri ziyaret ediyorduk. Buradaki vatandaşlarımız bize diyordu ki burayı arkeolojik sit alanı ilan etmişler, biz afedersiniz bağışlamanızı istirham ederek söyleyeceğim farelerle birlikte yaşıyoruz evlerimizde dediler. Burayı düzeltin dediler. Biz de söz verdik. Sayın Faruk Nafiz Özak ağabeyimizle beraberdik. Allah’a şükür onu yapabildik. Sırf bu istimlaklere 42 trilyon lira ödendi. Sonra güzellik etraf ve çevre düzenlemesi yapıldı. Ayasofya’mızı cami olarak düzenledik. Buradaki insanlarımız camiden de istifade edecek hiçbir tarihi eser de kaybettirilmeyecek. Daha fazla rağbet edilen herkesin kullanabildiği bir mekan haline getirildi.”

KAPISINA GELEN KULLANSIN!

“Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak insanlarımızın bir an önce doğalgaza kavuşması için üzerimize düşen görevden daha fazlasını yaparak, Karayolları’nın yönetmeliklerinden dolayı doğalgaz hattının geçirilmesine izin veremediği yolları devralarak sorumluluklarımızdan daha fazlasını yerine getirmiş bulunmaktayız. Burada vatandaşlarımızdan isteğimiz doğalgaz kutusu kapısına gelenlerin abone olmasıdır. Temiz bir Trabzon istiyorsak doğalgaz abonesi olmalıyız. Doğalgaz çalışmalarını Trabzon’umuzda 2016 yılı sonuna kadar tamamlamaya çalışıyoruz. Şu anda 46,340 daireye ve 3,337 işyerine olmak üzere 49 bin 677 yerde kullanıma hazır. Ama 25. 499 abone var. Yani yarıya yakını kapısında olduğu halde abone olmuyor. Bu konuda da vatandaşlar üzerine düşeni yapmalıdır.”

TABUTLU TAŞIMACILIĞI BİTİRİN

“Eski otobüslerimizle toplu taşımalar sürüyordu. Vatandaşlar bize diyorlardı ki, ‘Başkanım şu otobüslere bakın adeta tabutla taşıyorsunuz. Tabutlu taşımacılıktan bizi kurtarın’ diyorlardı. Biz de halkımızın isteği doğrultusunda hemen otobüsleri yeniledik. Şu anda 85 yeni otobüsle seferlerimizi sürdürüyoruz. Yani hatlar açıyoruz. Minibüs esnafımızın da karşısında değiliz. O da ekmek yiyecek. Ailesini bakacak. Ama toplu taşımacılıkla beraber olacak. Otobüslerimle beraber olacak. Vatandaşım pahalı taşınmayacak. Bu şekilde düzenlemelerimizi yapıyoruz.”