CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya,"Trafiğimiz ters çevrildi, Hastanelerimiz taşındı, okullarımız karıştı!'' dedi ve şöyle devam etti;

"AKP iktidarı dönemindeTrabzon’da yaşam alt üst olmuştur!

40 Yıllık şehir içi trafiğimiz bir gecede ters çevrildi. Başta şoför esnafımız olmak üzere tüm şehir halkımız mağdur edildi. Ne olduğumuza uğradık!

Bu konuda bir çalışma yaparak çözüm önerisi getirdik ve dedik ki; Gazipaşa caddesi Meydana çıkış, Maraş caddesi Moloz’a gidiş şeklinde düzenlenirse hem kent içi Trafiği hem de şoför esnafımız rahatlar. Yıllık 5.4 Milyon liralık yakıt tasarrufu sağlanır ve şehirde hava kirliliği azalır.

Arkasından şehir içindeki Hastanelerimizin taşınması gündeme geldi.

Numune hastanesi taşındı- taşınmadı tartışmalarının ortasına terk edildi.

Hastanenin hasta sayısında önemli oranda azalmalar oldu.

Bu hastaneden faydalanan binlerce insan ve hastane çevresindeki yüzlerce esnaf mağdur edildi. Yetmedi, Doğum sancısı çeken bir hastanın o kadar yolu nasıl gideceği hiç düşünülmeden, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanemiz Kaşüstü’ ne taşındı.

Trabzon halkı için büyük bir mağduriyet daha yaratıldı.

Yetmedi şimdi de; Laik, çağdaş eğitime son veren 4+4+4 Eğitim sistemi nedeniyle birçok ilköğretim okulumuzda eğitim sistemi ve öğrenci yapısı değiştirildi.


Bazı okullarımız birleştirildi, bazıları bölündü, bazıları İmam Hatip’e çevrildi.


Örneğin; CUDİ BEY, BENER CORDAN ve İMKB İlköğretim okulları sadece 5, 6, 7 ve 8.sınıflara öğrenci alacak. Boztepe, Dumlupınar, Erdoğdu ve Hasan Ali YÜCEL İlköğretim okulları ise sadece 1, 2, 3 ve 4.sınıflara eğitim verecek. Gazipaşa ve Yunus Emre ilköğretim okulları kapatılacak.

Aynı okula giden kardeşler, okul arkadaşları birbirinden ayrılacak.

Eğitim sistemimizi bu belirsizliğe sürükleyen, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini kendi siyasi projelerine kurban eden zihniyeti kınıyorum!

Neye göre yapıldı bu planlama, kime soruldu? 


Velilere mi, öğrencilere mi? Hayır?

Çocuklar, veliler ve toplum şaşkınlık içinde. Tam bir kargaşa hali var!

Okulların açılmasıyla yaşanacak sıkıntılar ayyuka çıkacaktır.

Şehirde yaşayanlara sorulmadan Trafiğimiz alt üst edildi, Hastanelerimiz taşındı, şimdi de eğitim sistemimiz ve okullarımız karıştırıldı!

Kimseye sorulmadan, “biz yaptık oldubitti “ anlayışıyla yapılan bu haksızlıklarla, yaşamı alt üst olan Trabzon halkı artık sessiz kalmamalı ve haklarına sahip çıkmalıdır."