61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da iki dönem milletvekilliği yapan ve Trabzon Belediyesi Başkanlığı görevinde bulunan Asım Aykan bugün AK Parti İl Başkanlığı binasında milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

Adaylık başvurusunu AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye veren Aykan sonrasında basın toplantısı düzenledi.

Asım Aykan’ı desteklemek isteyen yaklaşık 200 kadar partili salonda izdiham görüntülerine neden oldu. Tıka basa dolan salonda sevniç ve destek alkışları tutulurken Asım Aykan önemli açıklamalarda bulundu.

Aykan basın toplantısında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“PARTİ ROZETİNİ TAKTIK SÜRECE BAŞLIYORUZ”

“Bugün bu anlamlı günümüzde bize şerefe verdiğinizden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Öncellikle belirtmek isterim ki 2002 yılında sayın Cumhurbaşkanımızım talimatlarıyla kamu başbakanlık siyasi toplantılara katılamaz hale geldi.  Bizim önümüzde diğer partilerinde dosyaları geliyordu. Hem siyasi partiye katılıyoruz sonra karar veriyoruz. O yüzden toplantılara giremiyorduk. Bu 10 Şubat’tan itibariyle görevden ayırıldık. Şimdi tekrar AK Parti rozeti ile sürece başlıyoruz.”

TRABZON’UN SİZE İHTİYACI VAR DEDİLER

“Trabzon’da size ihtiyacımız var lütfen bu işten kaçmayın gelmezseniz vebalı var dediler. Bizim Trabzon insanına karşı olan borcumuz malumdur. Bütün enerjimle Trabzon’umuzun tekrar olmak için aday adayı oluyoruz. Bu kararın herkes için hayırlı olmasını diliyorum”

TRABZON’U 2023’E HAZIRLAYACAĞIZ

“Eğer AK Parti gelmemiş olsaydı Türkiye büyük sıkıntılarda olacaktı. Bizim yanımızda olmayan arkadaşlarda partimize koştular. Bu yüzden Allah’a hamd ediyoruz. 2023 hedefine inşallah hep birlikte koşacağız. Birçok arkadaşlarımız adaylık başvuru da bulundular. Onlara şimdiden teşekkür ediyoruz. AK Parti’de Mevlana gibi nasıl olursan gel. Daha uzun yıllar hep beraber olmak dileğiyle”

ARAKLI BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK

“Şuanda devam eden milletvekillerimiz var. Bakanlarımız var. Belediye başkanlarımız var. Araklı Belediye Başkanı Çebi’ye de partimize yaptığı hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum”

PROJELERİ İSTEDİK DEVAM ETTİRECEĞİZ

“Trabzon halkının ve teşkilatının şaşmaz terazisine kendimizi teslim ediyoruz. Bu alanda bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Trabzon’da durum belli. Yeni problemler ve talepler çıkacak. Şehirler zaman içerisinde yeni ihtiyaçlar koyarlar. 5 yıl önce böyle turizm harekatı yoktu. Şehrin dinamik yapısını takip etmek 2023’e şehrimizi hazır etmek için mücadele edeceğiz. Son yatırımları ilgili birimlerden istedik. Sonra yol haritamızı belirleyeceğiz.”

TRABZON’DA PROJELERİN DEĞERLENDİRMESİ

“Erzincan üzerinden demiryolumuz var. Koridor ihalesi bitti arkasında ihale Trabzon için önemlidir. Havalimanında ikinci pist önemlidir. Kentsel dönüşüm Trabzon için hayatidir. Trabzon’da ki bu yeni inşat alanındaki yapıyı izliyoruz. Kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım. Gri yol dediğimiz şehir merkezlerini bağlayacak yani Artvin’den Trabzon’dan ve Samsun’dan daha raht geçmelidir. Fındığın yerini turizm almaktadır. Rakamlar böyle göstermektedir. Ayrıca Trabzon-Maçka yolu Sümela yoludur. Kanuni yolu yeni bir hamle nefes aldıracaktır. Çukurçayır Meydan Değirmendere’den üniversiteye doğru yol düzeltilecektir. Lojistik bölge sera gölü projesi ve eğitimin Trabzon!2da daha üstün seviyelere çıkmazı. Şehir hastanesi. Avni Aker’in yerinin devredilmesi. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi özellikle ilçe belediyelerimizin. Hem büyükşehir hem ilçe belediyeler birlikte olmalıdır ki köylere ulaşalım. Fındığın 17 lira olmasına bakmayın önümüzdeki yıl ne olacak belli olmaz.”

HER BERABER AK PARTİLİYİZ

“Herkesin gücü nispetinde geldiği günün nispetinde bir emeği var. İbrahim Beyin değinmiş olduğu ikinci konu siyasete girmemizin nedeni. Hem kız hem gelin evde gülmesi lazım. İkisi beraber gülecekler. Kimsenin olmadığı zamanlarda bu davaya gönül vermiş olan gönlünün kırılmasını istemeyiz. %35’le başladık %50’ye çıktık. Bundan sonrada çok sayıda arkadaşımız partiye gelecek. Hep beraber AK Partiliyiz”

Toplantı sonunda çok sayıda partili ve Asım Aykan destekçisi fotoğraf çektirmek ve Aykan ile görüşmek için sıra oluşturdu.