TEMAYÜLLER DEN KAVANOZ MU ÇIKTI

Trabzon Ak Parti'de Merkez İlçe ve Of İlçe kongrelerinin iptali sonrası sular durulmuyor. Son olarak Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık bugün sabah saatlerinde Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı'na karargah kurmuş 20.00'a kadar İl, ilçe yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları yöneticileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri, mahalle başkanları ve onlarca Ak Partili ile bire bir görüşerek iptal edilen kongreler ve merkez ilçe ile il başkanlığına gelecek seçilmesi muhtemel ismin kim olması konusunda görüş alışverişinde bulundu. Bu görüşmelerde teşkilatların Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz ile ilgili olumlu görüş bildirdiği ve Ahmet Metin Genç vakasının yaşanmaması adınada uyarılarda bulundukları öne sürüldü. Fikri Işık geç saatlere kadar süren görüşmeler sonrası hazırladığı raporları alarak Ankara'ya gitmek üzere Trabzon Havalimanına hareket etti.



FİKRİ IŞIK GÜMRÜKÇÜOĞLU İLE NE KONUŞTU

Bu sıcak gelişmenin hemen akabinde hazırladığı raporları Ankara'ya götürmek üzere yola çıkan  Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ve Merkez İlçe Başkanı ile Trabzon Havalimanı VIP salonuna geldi. Bu esnada Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu gören Işık VIP salonndaki özel odaya davet ettiği Gümrükçüoğlu ile yarım saat özel bir görüşme yaptı. İl başkanlığında yaptığı görüşmelerden edindiği raporlarla birlikte Başkan Gümrükçüoğlu ile odaya kapanan Fikri Işık, özel görüşmeye basının alınmasını istemedi. Görüşmede ertelenen kongrelerin ve yeni yapılacak kongrelerde aday olacak isimlerin konuşulduğu öne sürülüyor. Genel Başkan Yardımcısı Fikri Işık bu özel görüşme sonrası "Ertelenen seçimleri mi görüştünüz" sorusuna "Hayır sohbet ettik" cevabını versede, Işık'ın Gümrükçüoğlu ile Trabzon'daki seçimlerle ilgili fikir alışverişinde bulunduğu ve hazırladığı raporlardaki önemli gelişmeler konusunda  bilgi paylaşımında bulunduğu iddia edildi.



ABİ ÜŞÜYECEKSİN

Öte yandan Trabzon Havalimanı'ndaki uğurlama esnasında Trabzon Milletvekili Faruk Özak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar arasında samimi bir diyalog yaşandı. Özak soğukta bekleyen Bayraktar'a "Abi üşüyeceksin, sen bekleme git, hasta olacaksın biz senin yerine bekliyoruz" dedi. Bakan Bayraktar ise, "Sağol bende bekliyeyim. Gidersem olmaz" diyerek bu içten teklifi red etti.