Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ı sert dille eleştirdi. Geldi, "Fiskobirlik'e olağanüstü destekler verdik. Bu destekler maalesef yeterince doğru düzgün değerlendirilmedi. Biz Fiskobirlik ile ilgili talepleri hükümet yetkililerine iletmekten yorulduk. Çünkü hiçbir zaman verilen krediyi doğru kullanamadılar. Doğru kullanmalarını bekliyoruz. Maalesef biz destek verdik de bu destekler hep yanlış yerde kullanıldı. Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı'nı değerlendirmeye almaya gerek görmüyoruz." dedi.

Mehmet Geldi, Gazi Caddesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Geldi, bir basın mensubunun, "Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ın, Başbakan Recep Tayip Erdoğan dışında Ak Parti Hükümeti ve bölge milletvekillerinden gereken desteği alamadığı yönündeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusunu cevaplandırdı.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ı sert dille eleştiren Milletvekili Geldi, "Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı öncelikle şirketini doğru idare etmeyi öğrensin." ifadelerini kullandı.

Fiskobirlik'in hala üreticilere borçlarının bulunduğunu hatırlatan Geldi, birlik ile Ortaklar arasındaki güven bunalımının giderilmesi gerektiğine işaret etti.

Geldi, şöyle devam etti: "Üreticiye verdiği sözleri yerine getirsin. 2006 ürünü fındık alımlarından doğan ödemeleri yapsın. Başka işlerle uğraşmasın, öncelikle kendi işi düzgün yapsın."

Ak Parti Hükümeti ve bölge milletvekilleri olarak Fiskobirlik'e her zaman destek verdiklerine işaret eden Mehmet Geldi, "Üreticiden fındık almaktan bahseden bir Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı önce üreticisi ve ortaklarına güvenini sağlaması lazım. Bunu sağlasın ki piyasayı regüle edecek, dengeleyecek bir kuruluş ve bir güç olarak varlık göstersin. Yoksa Fiskobirlik'in acizliğini ortaya süren bir Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı'nın yapacağı bir şey yok. Bu şekilde de fındık üreticisine hizmet etmez, aksine engel olur. Yaptığı açıklamalar, fındık fiyatları ile ilgili zerre kadar kıpırdanmaya etken olmaz, sadece 'Fiskobirlik yok' denir. Kendi işini yapsın.

"FİSKOBİRLİK YÖNETİMİ HÜKÜMETİN VERDİĞİ DESTEKLERİ DOĞRU DÜZGÜN DEĞERLENDİREMEDİ"

Fiskobirlik'e olağanüstü destekler verdiklerini söyleyen Ak Parti'li Geldi, bu desteklerin yeterince doğru düzgün değerlendirilmediğini savundu.

"Biz Fiskobirlik ile ilgili talepleri hükümet yetkililerine iletmekten yorulduk. Çünkü hiçbir zaman verilen krediyi doğru kullanamadılar." diyen Milletvekili Geldi, "Kredileri doğru kullanmalarını bekliyoruz. Bunun da yolu önce üreticilerin birliği olduğunu ortaya koymak. Başka işlerle uğraşmasın. Fındıkla iştigal etsinler. Fiskobirlik unvanı ile fındık dışında işlerle uğraşmasınlar. Bu şekilde de üreticileri meşgul etmesinler. Önce üreticiye olan borçlarını ödesinler. Güven sağlasın, biz diyelim ki, 'Gerçekten Fiskobirlik piyasayı regüle edebilecek hale geldi.' Maalesef biz destek verdik de bu destekler hep yanlış yerde kullanıldı. Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı'nı değerlendirmeye almaya gerek görmüyoruz." ifadelerini kullandı