Kızı, Safiye Ertemli’in Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'ndeki başhemşirelik görevinden alınması nedeni ile bu açıklamaları yaptığı iddia edilen Çavuş iddiayı sert bir dille eleştirdi ancak kızının hak ettiği halde mağdur olduğunu da açıkladı.

MAĞDUR ÇÜNKÜ

Çavuş, kızının Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nin kuruluşunda, emeğinde tozunda toprağında imzası olduğunu belirterek “Kızım değil bir başkası bu anlamda görevden alınsaydı yine tepkimi koyardım. Benim AK Parti’nin Akçaabat’ta ki zaaflarını açıklamamın bununla bir ilgisi de yok..”

BAŞÖRTÜLÜ BİRİNİ GÖREVİNDEN ALDI

Çavuş, çok daha ilginç bir tespitte de bulunarak “Eğer bir CHP iktidarı olsaydı da Safiye Ertemli görevinden alınsaydı, bizler başörtülü birini görevden aldılar diye bağırıp çağıracaktık, AK Parti de Akçaabat’ta şimdi aynısını yaptı.” dedi.

MİLLETVEKİLİ HAK VERDİ

Trabzon Ak Parti Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu eski ilçe başkanı Osman Çavuş’un kızının başhemşirelik görevinden alınmasının yanlış olduğunu belirtti “Bu hatalı bir atama oldu. Bu konuda Osman Bey’in duygusallığında haklılık payı var. Ancak bizler Bakanlığın konu ile ilgili çalışmalarına ve tercihlerine de direkt müdahil olamıyoruz” dedi.