Akçaabat - 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı ‘Engelliler Haftası’ kapsamında Akçaabat'ta faaliyet gösteren  Özel Eğitim Sınıfları, Yaylacık Ortaokulu organizasyonunda yıl sonu programı düzenledi.
Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programa Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Mesut Çelik, Akçaabat İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, Okul idarecileri, Öğretmenler, çok sayıda özel öğrenci ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal  Marşının ardından Söğütlü Ana Okulu öğretmenlerinden İlkay VURAL; özel  eğitimin engelli çocuklar için gerekliliği  ve toplumun engelliler hakkındaki önyargılarının  aşılması konusunda bilgiler verdi. Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel;  yarının büyükleri çocuklara  çok güvendiğini,  tüm olumsuzluklara rağmen engelli çocuklarımızın özel eğitimle topluma kazandırılması gerektiğini söyledi.  

Sağlıklı her insanın birer  engelli  adayı olduğunun altını çizen Şenel, programda emeği geçen herkese teşekkür etti. Akçaabat özel eğitim sınıflarını tanıtan bir video gösteriminin ardından Yaylacık Ortaokulu, Dörtyol Ortaokulu , Söğütlü Anaokulu , Meşeli Ortaokulu, Yıldızlı Toki Ortaokulu, Merkez İlkokulu, Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu, Akçaköy Ortaokulu, Darıca Ortaokulu ,Yaylacık ilkokulu gibi okullardan gelen özel eğitim sınıfı öğrencilerinin  hazırladığı gösteriler katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı. Semazen gösterileri, şiirler, şarkılar, tiyatro ve horon gösterilerini davetliler dakikalarca alkışladı.  

Sahne gösterilerinin ardından Yaylacık Ortaokulu , Dörtyol Ortaokulu, Darıca Ortaokulu, Yaylacık ilkokulu ve Meşeli Ortaokulunun hazırlamış olduğu standlar ziyaret edildi. Standlarda Anı defteri,yüz boyama ,el baskısı ve ebru sanatı etkinlikleri davetlilerden tam not aldı. Ayrıca özel çocuklarımızın bir yıl boyunca yapmış olduğu resim çalışmaları da görülmeye değerdi. 
Sunuculuğunu Yaylacık Ortaokulu öğretmenlerinden Solmaz Doğan Güven ve Murat Surul'un  yaptığı programda engellerin ancak sevgi ile aşılabileceği ve sevginin gücü ile neler yapılabileceğini öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bir kez daha gösterdi.