Akoluk Mahallesi  Kalk.Day ve Yard. Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, 2015 yılı sonu itibariyle Trabzon Merkez’de ki faaliyetlerine son veren Çimento Fabrikası’nı Akoluk’ta istemediklerini kaydetti. 
Mevcut yerinden Akoluk’ta ki arazisine taşınacak olan fabrika ile ilgili açıklamalarda bulunan Akyüz, bu noktada kendilerinin görüşü alınmadan fabrikanın faaliyetlerine başladığını kaydtti. Akyüz, “Aşkale Çimento fabrikası Akoluk mahallesinde yer satın alarak tesis kuracağı söyleniyor. Akoluk mahallesini karanlığa mahkûm etme kararını kimler bir araya gelip aldı. Bu karar verilirken hangi belediye başkanları bunu onayladı. Akoluk’ta böyle bir tesisin kurulacağı düşüncesini buradaki halkın isteyip istemeyeceğini soracak aklı başında birilerini bulamadınız mı?. Yoksa tenezzül mü etmediniz? Akoluk’ta 3000 seçmenin seçtiği bir muhtar var. Uzun yıllar merkezde hizmet etmiş il genel meclisi üyeliği yapmış, belediye başkanlığı yapmış, yöneticilik yapmış bir sürü insan var. Bunlarla fikir alışverişi yapılmış mı?. Bu tesisi Trabzon’da hiçbir ilçe ve belde kabul etmedi. Halk protesto etti. Şimdi sesi çıkmaz diye Akoluk seçildi” dedi.

Akyüz, şu şekilde devam etti: 
“Şunu çok iyi biliniz ki Akoluk’ta insan sağlığını tehdit edecek hiç bir tesisin kurulup huzur içinde çalışması mümkün değildir. Belediyelerin kuruluş amaçlarından bazıları insan sağlığı ve çevre düzenini korumaktır. ALLAH aşkına söyleyin Aşkale Çimento Fabrikasının Düzyurt’ta 300 dönüm kendine ait arazisi varken bu tesisi neden 1 km uzaklıktaki 30 dönümlük araziye kurmak istiyor. Bunu Akoluk halkına nasıl anlatacaksınız. Fabrikanın kendi yeri olan 300 dönümlük arazi atıl halde felç olmuş çirkin bir çevre görüntüsündedir. Burayı bu işe kirletici değilse ıslah edip neden fabrikayı oraya kurdurmayıp Akoluk’ta ki güzelim tarım arazisini katlediyorsunuz.

sayın Trabzon Valiliği sayın belediye başkanlığı sayın Şehircilik Bakanlığı ve Çevre İl Müdürlüğü sayın Tarım İl Müdürlüğü sayın Ortahisar ilçe Kaymakamlığı bu çevrede tarım arazileri katlediliyor bu duruma dur diyeceğinize inanıyoruz. Akoluk halkı olarak bu iş için satılan araziyi duyduğumuz an kayıtsız kalmadık. Hemen bölgenin muhtarları olan Düzyurt Muhtarı, Gözalan mahalle muhtarı Yeşilbük muhtarı, Akoluk muhtarı, İncesu muhtarı ve bunlara bağlı spor kulüpleri kamyoncular kooperatifi ayrıca Akoluk’ta kurulmuş 3 adet sivil toplum dernekleri ile bir araya gelip olayı uzun uzun tartıştık.

Yaşadığımız bu bölgeye ve sağlığa zararsız bir tesis olacağını bize kanıtlamaları halinde Aşkale çimento fabrikasının kendi arazisi olan Düzyurt mahallesinde 300 dönümlük arazisinde bölgeden geçecek güney çevre yoluna zarar vermeden bir heyet ile büyükşehir belediye başkanına bu olayın çözümü için gitme kararı aldık. Çimento fabrikasının yetkilisine kararımız' belediye başkanı ile görüşebileceğimizi iki kez aktardık. Bize kendileri son kararlarını vereceğini söyleyerek sizi arayacağız dediler. Maalesef bizimle görüşmeden Akoluk’taki yeri satın aldılar bizi hiçe saydılar. Akoluk halkı olarak fabrikayı burada istemiyoruz. Yetkililer geç kalmadan sesimizi duysun. Haklı davamızı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz”