TSK içinde FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının darbe girişimini kınayan Başkan Revi:
“İHANETLERİNİN BEDELİNİ
ÇOK AĞIR ÖDEYECEKLER!” 

Revi: “Milli İradeye sahip çıkan Trabzonlulara teşekkür ediyorum.” 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik gerçekleştirilen darbe girişimini, yaptığı açıklamayla sert bir şekilde kınadı.  Yapılan darbe girişiminin bir ihanet olduğunu ifade eden Başkan Revi, “Ülkemiz ve şehrimiz, bir ayaklanma ve bir ihanet hareketiyle karşı karşıya kalırken milli irade yok sayılmak istendi. Fakat başta Trabzon’umuz da olmak üzere ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımız, devletine, bayrağına ve iradesine sahip çıktığını çok iyi bir şekilde gösterdi. Bu darbe girişimi, tarihe kapkara bir leke olarak geçti” dedi. 

MİLLİ İRADE AKIN AKIN MEYDANLARA İNDİ 

Vatandaşların meydanlara çıkarak FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına gereken cevabı verdiğini de belirten Başkan Revi, “Ülkemizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini hedef alan bu darbe girişimine karşı milletimiz şanlı bir direnişle cevabını verdi. İlk andan itibaren darbecilerin başarılı olamayacağına inandık çünkü halkımız akın akın meydanlara inerek bir oldu, diri oldu ve demokrasi mücadelesinde ben de varım dedi. İl Başkanlığımızın önü ve Meydan Parkımız başta olmak üzere İlçe Başkanlıklarımızın önleri binlerce kişiyle doldu taştı. Trabzon’da olduğu gibi İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ve diğer şehirlerde darbeciler neye uğradığını şaşırdı. Herkes, demokraside ve ülkesinin bekasında bir araya gelerek darbe girişimcilerine dersini verdi” şeklinde konuştu. 

MİLLETİMİZE HESAP VERECEKLER 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde devletine bağlı olanlara, polislere, güvenlik güçlerine, iradesine sahip çıkan vatandaşlara ve teşkilat mensuplarına gayretleri için teşekkür eden Başkan Revi, “Dün akşamdan itibaren vatanına ihanet içinde olanlara karşı mücadele edenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kapkara gecenin sonunda aydınlığa çıkmamız devletimiz ve milletimiz için bir şükür sebebi olduğu gibi yüce Türk Milletine de özel bir teşekkür sebebidir. Kutlu yürüyüşümüz aynı kararlılıkla devam edecektir, bu yürüyüşte kula kulluk değil Hakk’a kulluk vardır. Milletin silahını millete doğrultan alçaklar da milletimize hesabı verecektir. Meclisi bombalayan, vatandaşlarımıza kurşun sıkan, ülkemizde kaos yaratmaya çalışan hainler göz altına alınmaya başlandı ve bu yaşananların hesabı tek tek sorulacaktır” diye konuştu. 

PARALELCİLERE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ 

Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan ve Tek Millet uğrunda darbe girişimine karşı durarak şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Başkan Revi, “Eski Türkiye hayaliyle bu alçakça girişimde bulunanlar bilmelidir ki Yeni Türkiye’de silahlı kuvvetler, devleti yönetmiyor ve yönetemez. Türkiye’yi yönetenleri milletin iradesi seçmiş olduğu gibi Cumhurbaşkanımızı da aynı irade seçmiştir. İşgalcilere, çapulculara, hainlere ve paralelcilere pabuç bırakmayacağız, bunların bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’la ve demokrasimizin bütün unsurlarıyla birlikte bu hain, kahpece ve alçakça darbe girişimini kınıyoruz. Yaşanan bu hadiseler sonucunda şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.