61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon’da Aksa Çoruh Edaş’ta işine son 3 işçi Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıyı düzenleyen Şafak Kölemenoğlu, Göküy Emirzeoğlu ve Suat Dervişoğlu, TES İş Sendikası Cengizhan Gündoğdu hakkında ciddi iddialar ortaya attı.

Grup adına konuşan Kölemenoğlu, zorla istifa ettirildiğini belirterek, “Şirkete çağrılarak hiç bir ilgim olmadığı halde önce FETÖ sorularına, OHAL süreci de bahane gösterilip atılırsa daha sonra işe giremeyeceği OHAL sürecinde devletin mahkemelerinden sonuç alamayacağıma inandırıldım. Bütün haklarım da ödenmek şartı ile tehdit ve şantaj ile istifa ettirildim” dedi.

Sürecin Çoruh Edaş ve Aksa elektrik arasında ki toplu görüşme sözleşmesi imzalanmasına kadar uzandığını belirten Kölemenoğlu, “sözleşmenin imzalanmasının öncesinde personele bildirilen ücret çizelgesinin, bağlı bulunan Türk İş Konfederasyonuna bağlı TES İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı Cengizhan Gündoğdu’nun işçilere verdiği vaatlerin çok uzağında olduğu ve işçi kardeşlerimizin geçim derdine çare olmayacağı, enerji iş kolu gibi ağır bir işin ücretinin bu olmayacağı, sözleşmeyi işçinin hakem heyetine gidin telkinine rağmen nedense cevaben verdiği, “Hakem heyetine asla gidemeyiz” sözü ile 5 ilde peş peşe sendikadan üyelik istifaları gelmeye başlamış.
İstifalar 150’yi geçmiş ve sözleşme yetkisinin elinden gideceğini ve şubesinin tehlikeye girdiğini hisseden başkan Cengizhan Gündoğdu, iş yerlerine gece operasyonları ile işçi arkadaşları iş verenin işten atacağı yönünde üstü kapalı bir takım ifadeler kullanmış” dedi.

Şirket ile sendika arasında sözleşme imzalandıktan sonra, sendikadan istifaların yine başladığını belirten Kölemenoğlu,  80-90 kişi istifa ettiğini açıkladı. Kendilerinin göz dağı verilmek için işten atıldığını ileri süren Kölemenoğlu, “bunlara göre sendikadan ayrılan vatan haini hizip. O şekilde şeyler yazıyorlar bizim hakkımızda. Toplu sözleşmeden sonra şuan da 80-90 civarında istifa edip başka sendikaya geçen arkadaşımız var.
İşçi temsilciliğinden çıkıp sanki iş veren temsilcisi gibi hareket etmeye başlıyor. Ben hakem heyetine gidemem, bu ücretten başka ücret alamam. İş verenin cebinde ki parayı işçiye veremem. Gizli anlaşma mı var arada. Bunu bize açıklasın.
Bana FETÖ’cülük soruları sorup. Yok yazı enerji bakanlığından geldi diye safsatalar düzenliyorlar. Ben Enerji Bakanlığından hakkımda soruşturma olmadığına dair yazı çıkarıyorum. Sürekli hedef saptırıyorlar. Önce savcılıktan geldi dediler. Savcılıktan temiz olduğumuza dair yazıyı çıkardıktan sonra Enerji Bakanlığından, ardından TEDAŞ’tan dediler. Oradan da yazı aldım. Şimdi de Trabzon Valiliğinden söylüyorlar. Oraya da gerekli başvuruyu yaptım. Benim bu işlerle alakam olmadığını, kendimi aklamak için bir takım bilgiler topladım” ifadelerini kullandı.