Sebahat Aksoy son dönemlerinde geç tanı aldığı ve hastalığı tüm vücuduna yayıldığı için yaşamını yitireceğini bile bile meme kanserli hastalara büyük moral kaynağıydı. Tedavilerinin bir kısmını Trabzon’da, bir kısmını da Ankara’da olduğu için sık uçak yolculuğu yapıyor ve her uçuş sonrası “Gökyüzü bana büyük umut veriyor. Kim bilir kokpitten ne kadar güzeldir bu manzaralar… Keşke kemoterapi odaları bu manzara süslese” diyordu. Aksoy’un son isteğini yerine getirmek için doktoru Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Eda Küçüktülü harekete geçti.

Uçuyorsak sebebi var

THY kaptanları Menderes Çakıcı, İbrahim Burtay Evirgen, Onur Baş, Onur Taylan, Murat Serdaroğlu ve Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak ile Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği el ele vererek  “Gökyüzünde Hayat İzi” projesini başlattı. “Uçuyorsak sebebi var” sloganıyla hayata geçirilen projede pilotlar kokpitten fotoğraf çekmeye başladı. 

Bulutlar umudun temsili

Dr. Eda Küçüktülü projeyle ilgili “Farkındalık yaratmak ve hastalıktan korkmayı engellemek olduğu için gökyüzü fotoğraflarının oldukça faydalı olacağını düşünüyoruz. Gökyüzü insanlar için umudun temsilidir hep. ‘Erken tanı ile bu hastalıkla yaşanabileceği hatta ondan tamamen kurtularak yaşanabileceğinin umudu” dedi.  

YILIN EN İYİ PROJESİ SEÇİLDİ 

 Ulusal Kanser Haftası’na damgasını vuran proje, Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Yılın en iyi projesi’ ödülünü aldı. Gittikçe büyüyen ekibe “Uçuyorsak sebebi var” sloganıyla THY kaptan pilotlarından Ferihan Işık ile Burcu Yiğit de katıldı.