Fevzi Ataç Öğretmenevinde gazetecilerle bir araya gelen Aktaş, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Müdürlüğü yönetim kadrosunun da katıldığı toplantıda Gümüşhane’de 12 yıllık kesintisiz eğitimle ilgili ön hazırlık çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Aktaş, “2012/20 sayılı genelge yeni bir genelgedir. Bu genelge Milli Eğitimin yapısında bir değişiklik yapıyor. Zorunlu eğitimi 8 yıldan 12 yıla çıkarıyor. İlk dörde ilkokul, ikinci dörde ortaokul, üçüncü dörde de lise deniliyor. Fiziki şartlar uygun olduğu ölçüde bu ilk, orta ve lise kurumlarımızın bağımsız olması öngörülüyor. Biz ilimizde genelgenin emrettiği hükümler çerçevesinde bazı durumlarda ilköğretimdeki gibi ilkokul ve ortaokul ayrıştırılarak aynı binada da eğitimi öğretime devam edeceğimiz durumlar var. İlk-orta, orta-lise şartlara uygun olduğu müddetçe aynı binada eğitim öğretime devam etme kolaylığı sağlıyor.” dedi.

Gümüşhane’de Aysın Rafet Ataç İlköğretim Okulu ve İmam Hatip Lisesinin durumunun dışında okulların fiziki yapılarında bir sıkıntı olmadığını dile getiren Aktaş, “Bu iki okulumuza yer ayırmamız gerek. Birde ilköğretimdeki okulunun birinci kısmına ilkokul ikinci kısmına ortaokul dediğimiz zaman bir tanesini taşımamız gerek. Velilerimiz mesafeleri çocukları için rahatsız edici bularak şikayet edebilir. Biz ilimizin, ilçelerimizin fiziki durumlarına, okullarımızın derslik durumlarını ve donanım durumlarını da dikkate alarak bu yapılaşmayı taslak haline getireceğiz. Bunu Valimizle ve kamuoyuyla paylaşarak uygulamaya geçeceğiz.” diye konuştu.
Aktaş, gazetecilerden gelen soruları da cevaplandırdığı toplantıyı, “Sabırlı olmak ve ekibi iyi motive etmek gerekmektedir. Biz ekibimizle beraber ve ilimizin dinamiklerinin desteğiyle bu eğitim noktasında aldığımız bayrağı daha yükseklere taşıyacağız.” sözleriyle sonlandırdı.