Başkan Gümrükçüoğlu, bölgenin ve ülkenin önemli vizyon projelerinden biri olacak olan Akyazı'da dolgu çalışmalarının bu yılın Ağustos ayında tamamlanacağını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, normal programda Akyazı'da dolgu çalışmalarının 2013 yılının Ağustos ayında tamamlanması gerektiğine dikkat çekerek, "Mimarlar Odası Trabzon Şubesi'nin mahkemeye vermesiyle ortaya çıkan 7 aylık bir zaman kaybına rağmen Akyazı'da dolgu çalışmaları 2012 yılının Ağustos ayında tamamlanacak. Yüklenici firma 100 kamyon ve 21 iş makinesi ile çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Akyazı spor kompleksi Trabzon'un ve ülkenin önemli vizyon projelerinden biri olacak" dedi.

800 bin metrekare alanda yapılacak dolgu ile Trabzon'un önemli sosyal, kültür ve spor tesislerine kavuşacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu: "Bu proje ile sporda zirve bir kent olan Trabzon yeni spor tesisleri kazanacak. Futbolda ülkede önemli bir yıldız olan Trabzonspor'umuz maçlarını 40 bin kişilik UEFA standartlarında bir statta oynayacak. Bu projenin yapılmasında Karadeniz ve Trabzon sevdalısı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük emekleri var. Başbakanımıza Trabzon ve bölge halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli proje destek ve katkı sunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a, TOKİ Başkanı Haluk Karabel ve emeği geçen diğer Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize, bürokratlarımıza, dolgu çalışmalarını gece gündüz hızla sürdüren Öztaş-Sistem İş ortaklığı firmasına ve yöneticilerine de teşekkür ediyorum"

Akyazı Projesini TOKİ, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, " Ağustos ayında tamamlanacak dolgu çalışmalarının ardından 40 bin kişilik stadın yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Stat, temeli atıldıktan 24 ay sonra tamamlanarak hizmete açılacak" ifadelerini kullandı.