61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'da yaklaşık 6 aydır trafiğe kapalı olan ve büyük tepkilere neden olan heyelan nedeniyle kapanan Akyazı yolu Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün trafiğe açıldı.
 Bilindiği üzere bundan yaklaşık 6 ay önce meydana gelen olayda Akyazı yamacında bulunan bir evin istinat duvarı çökmesi sonucu bölgede heyelan meydana gelmişti. Çökmenin etkisi ile yuvarlanan kaya parçaları ve toprak yolu kapatmıştı. Yolun temizlenmesinin ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolun güvenli olmadığı yeniden heyelan riski bulunduğu gerekçesi ile yolu trafiğe kapatmıştı.
Aradan geçen 6 aylık sürenin ardından ev ve istinat duvarı Ortahisar Belediyesi tarafından kamulaştırarak yıkıldı. Yolda ki tehlikenin ortadan kalkması sonrası bugün Karayolları ekipleri yolu yeniden trafiğe açtı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, yolun Çarşamba günü açılabileceğini söylemesine karşın, yolun bugün açılması ise Karayolları ekiplerinin sürprizi olarak değerlendirildi.