Trabzon Yavuz Selim Anadolu Lisesi’nde her hafta gerçekleşen “Kariyer Günleri: Mesleğimi seviyorum” isimli etkinlikle Trabzon’un tanınmış iş adamları ve kamu görevlileri öğrencilere konferans veriyor.
Geçtiğimiz hafta Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül ve Ahi Evren Hastanesi Başhekimi İsmet Durmuş’un katıldığı Kariyer Günlerinin  bu haftaki konukları Trabzon’un önemli iş adamlarından İnşaat Mühendisi Ali Haydar Baş ve Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu oldu.  

BÜYÜK ŞANS
Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Muhittin Yücealtay etkinliklerin önemine dikkat çekerek, “Meslek adamlarının öğrencilerle birebir iletişim kurarak kendilerine rol model olmaktadır. Öğrencilerimizde hayal ettikleri meslekleri bizzat mesleği yapanlardan dinleyerek kendilerine en uygun olan mesleği seçme şansını yakalayabilecekler. Bu önemli programı düzenleyen ve organize eden okul rehber öğretmeni Dursun Korkmaz ve meslek adamlarına katkılarından dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

DÜRÜSTÜLÜK VE GÜVEN BİRİNCİ ÖNCELİĞİNİZ OLSUN
Kariyer gününde öğrencilere çocukluğundan başlayarak başarı basamaklarını tırmanırken yaşadığı acı tatlı tecrübeleri anlatan ve özellikle eğitimin önemine dikkat çeken İşadamı Ali Haydar Baş, “Sizler şuanda eğitim alıyorsunuz. En büyük sorumluluğunuz ailenize karşı olan eğitim sorumluluğudur. Bu sorumluluğunuzu yerine getirerek iyi bir eğitim hayatı geçirmelisiniz. Çünkü bugün alacağız eğitimle beraber iş hayatınızda daha sağlam adımlar atacaksınız.



Eğitim hayatınızın ardından iş hayatına gireceksiniz. Kiminiz doktor, kiminiz mühendis, kiminiz avukat olacak. Kiminiz ise farklı meslekler tercih ederken, kiminiz ise ticaretle uğraşacak. Hangi işi yaparsanız yapın. Başarılı olmak istiyorsanız önce güvenli bir kişi olmalısınız. Başarının anahtarı güven ve dürüstlüktür. Yaptığınız veya yapacağınız işlerde güvenilir ve dürüst olduğunuz taktirde mutlaka kazanan taraf siz olursunuz. Daha sonra diğer kriterler gelir” diye konuştu.

İş adamı Ali Haydar Baş konuşmasının ardından öğrencilerin sorularına cevap verdi.  Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
Üniversite hayatına atılacak öğrencileri için bu önemli etkinliği düzenleyerek örnek olan Okul Müdürü Muhittin Yücealtay da etkinliğin sonunda katılımcılara birer teşekkür plaketi verdi.