Soylu’nun dava ve yakın dostu Mazhar Yıldırımhan ‘Ali Soylu inandığı davanın akıncısı ve serdengeçticisi bir insandı. Davasına hizmette hiçbir hesabı yoktu. Hayatını hasbilik üzerine kurdu” dedi. 

Milli Görüş davası hizmet erlerinden, Prof Dr. Necmettin ERBAKAN’IN korumalığını yapmış ve 30 Haziran 2000'de Trabzon'a giderken Sungurlu'da geçirdiği trafik kazası sonucunda Hakkın Rahmetine kavuşan Ali SOYLU, ölümünün 15. Yılı münasebeti ile dün  mezarı başında Kur’an-ı Kerim ve dualar edilerek anıldı.

ALİ SOYLU KİMDİR?

1960 Of Çamlıtepe mahallesinde doğdu. İlkokulu Of'ta, Lise tahsilini Trabzon İmam Hatip Lisesinde yaptı. İki yıl İmam Hatiplik görevinde bulundu. Askerlik dönüşü Yavuz Selim Vakfı Trabzon Şube Müdürlüğü, Trabzon Gençlik Başkanlığı, Karadeniz Gençlik Başkanlığı, Milli Gençlik Vakfı istişare kurulu üyeliği yaptı. 

Refah Partisi Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyeliği sırasında Necmettin Erbakan'ın isteği üzerine 1987'de Refah Partisi Genel Merkezinde seçim işleri, miting ve gezi organizatörü olarak görevde bulundu. Son olarak Of Belediye Başkanlığına aday oldu. 

Seçim sonrası Ankara Belediyesi Metropol A.Ş. Personel Müdürlüğü yaptı. Ayrıca son dönemde MGV Genel Başkan Yardımcısı idi. 30 Haziran 2000'de Trabzon'a giderken Sungurlu'da geçirdiği trafik kazası sonucunda vefat etti. Bu kazada eşi Neriman Hanım, kızı Fatımatüz Zehra ve küçük oğlu Abdurrahman Zahit'te vefat etti. Ayrıca bu kazada diğer oğulları Cahit ve Abdurrahman (Ali) yaralı olarak kurtuldu.

MAZHAR YILDIRIMHAN” DAVASININ ERİ BİR İNSANDI”
Ali Soylu’nun mezarı başında, anma törenlerine katılanlara bir konuşma yapan Mazhar Yıldırımhan şunları söyledi “ Hayatını hasbilik üzerine kuran bir insandı. Dostluklara önem veren iyi bir insan olmak için kendine dokunacak olan zararları bile göze alabilen nadir karakterlerden biriydi. Hala ölüm yıldönümlerinde anılıyor olmasının nedeni de hayatını hep başkaları için yaşamış olmasıdır. Mazlumun yanında haklının yanında ne pahasına olursa olsun yanında yer alırdı, insanların ruhuna dokundu. 15 yıldır unutulmamasının nedeni de budur. Bu çağın şiddetle ihtiyaç duyduğu bir insan modelidir. Bu insan tipini arıyoruz..”

Ali Soylu’nun kardeşleri Mehmet ve Sadık Soylu anma törenine katılanlara vefalarından dolayı da teşekkür etti.