Son zamların ardından sınav harçlarının adeta haraca dönüştüğünü vurgulayan İkinci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘’YGS ve LYS sınavlarının dışında, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) özellikle KPSS, Akademik Lisans Üstü Eğitim Sınavı vb. gibi sınavlarda ücret uygulaması vardır. Yapılan son zamların ardından 75 TL’ye kadar varan sınav ücretleri artık harç olmaktan çıkmış ve tabiri caiz ise haraç uygulamasına dönüşmüştür. Belli aralıklarla sene içinde yapılan onlarca sınavdan alınan bu ücretleri toplayınca karşımıza büyük meblağlar çıkmaktadır. Burada hükümetin Hazine’yi, sınavlara giren yurttaşlarından sınav harçlarını almak sureti ile tamamlamaya çalıştığı gibi bir neticeye varmak da mümkündür. Şimdi şu soruları sormak da bize düşüyor:

Acaba Ak Saray’ın masrafları, bu ücretlerden mi karşılanmaktadır? Bu ücretler basiretsiz politikalarla döviz kurlarıyla oynanmak için mi kullanılmaktadır? Vergilerin dışında yurttaşlarından bu ücretleri almak hangi mantıkla açıklanabilir? Bu uygulamadan vazgeçilmesi gerekmektedir. Yüzde 50’ye varan bu zamlar, aklın alacağı bir uygulama değildir. Zaten sınava girecek olan vatandaşlar, uzun bir kurs döneminden geçmekte ve birçok farklı masrafa katlanmak zorundadır. Bu sınavlara girenler zengin ailelerin çocukları değildir. Bunun unutulmaması gerekir. Vergide ve gelir dağılımında yaşanan eşitsizlikler ortadayken, yurttaşlardan alınan bu fahiş ücretleri kabul etmemiz mümkün değildir. ’’