Giresun Valiliği'nde yapılan toplantıya Giresun İnsanlığa Hizmet Derneği Başkanı Ayhan Akten, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve Almanya heyetinde yer alacak olan kişiler katıldı.

"Almanya şuan yağışlı ve soğuk ama biz oraya sıcak gönlümüzle gidiyoruz" diyen Vali Şahin, ”50 kişilik bir grupla inanıyorum ki orada güzel hususlara ve Türkiye’de bir ilklere imza atmak üzere gidiyoruz. Gidişimiz Giresun’un sosyal, kültürel, tarımsal ve sanayi imkanlarını orada sergilemek ve tanıtmak. Birincisi bu. İkincisi,orada yaşayan gurbetçilerimizle beraber olmak, onların gönüllerine merhem olmak. Alman işadamları ile buradan beraber gideceğimiz işadamlarımızı bir araya getirmek ve birlikte çalışmalarını sağlamak. Türkiye’ye dönüşlerinde de Türkiye’ye bir kazanım sağlayacaklarına ben yürekten inanıyorum. Bu vesile ile belki Türkiye'de ilk kez bir vali, 'Giresun Günleri' adı altında hizmet etmek için ilini yurtdışına taşıyor. Biz örnek olmayı severiz. İşte bir örnekte bu oluyor. Bu birinci Almanya Giresun günleri bakarsınız; 2.'si Fransa, 3.'sü bir diğer ülke Hollanda olarak devam eder" dedi.

Giresun’un kalkınmasına engel hiçbir şeyin bulunmadığına da dikkat çeken Vali Şahin, ”Sadece gönlümüz bu işi isterse, kişi azmettiğinde ulaşamayacağı yer olmaz. Azim her şeyin ve her çalışmanın başıdır. İnşallah güzel haberlerle Almanya’dan Türkiye’ye dönmüş olacağız” ifadelerini kullandı.