Misafirleri ile yakından ilgilenen Bayan Kızılcık, engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını kaydetti.

Vali Konağı’nın Trabzonluların evi olduğunu kaydeden Bayan Kızılcık, “Buraya asla yabancılık çekmeyin. Bu konak bizim evimiz değil, bu konak Trabzonluların evi. Vali bey ve ben sizlerin her zaman yanınızdayız. Bunu asla unutmayın” dedi.

Bu tür derneklerin duyarlı vatandaşlar tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade eden Bayan Kızılcık, “Altınokta Körler Derneği gibi birçok derneğimiz çok önemli bir amaca hizmet ediyor. Bu dernekler çok güzel çalışmalara da imza atıyor. Ramazan ayının güzelliklerinden ve hayatımıza getirilerinden birisi de yardımlaşma ve dayanışma boyutudur. Zekatların ve sadakaların verildiği bu ay Müslümanları hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve yoksulu gözetmeye yöneltir. Duyarlı olan Trabzonlu hemşerilerim sizin gibi önemli derneklere de gerekli desteği sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Sayar ise, ilk defa Vali Konağında bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Valimizin Batman’dan ilimize tayin olduğunda telefon bağlantısında sesini duymuştum. O zaman hislerim bana ‘Çok iyi bir vali geliyor’ demişti. Gerçekten öyle oldu. Bütün valilerimizin derneğimize destekleri olmuştur. Ama Sayın Valimiz ve sizin bizlere destekleri ve duyarlılığı daha fazla. Böyle bir yemekte olmayı hayal bile edemezdik. Bizleri ne kadar mutlu ettiniz anlatamam. Allah bu çifti başımızdan eksik etmesin” biçiminde konuştu.

Dernek üyelerinin sıkıntılarını çay sohbetinde dinleyen Bayan Kızılcık, dernek binasının bir yıllık kirasına da destek olma sözü verdi.