Trabzon Belediyesi 2011 yılında yoğun yol, parke ve asfaltlama çalışmaları gerçekleştirdi. 2011 yılı için 100 bin ton asfalt yol yapma hedefi ile yola çıkan belediye olumsuz hava şartlarına rağmen yaklaşık 80 bin ton asfalt yol yaparken 13 km de yeni imar yolu açtı.

Belediye aynı yıl içerisinde 8 bin 750 metre kare beton parke, beş bin 700 metre bordur, beş bin 100 metre küp taş duvar, üç bin 500 metre kare taş parke, sekiz bin 100 metre kare karomozaik çalışması gerçekleştirdi. Her mahalleye eşit hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren belediye, mahalle muhtarlarının da görüş ve önerileri doğrultusunda oluşturun yıllık çalışma programı ile kente en iyi hizmeti vermeye gayret ediyor.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bir yandan kenti geleceğe taşıyacak büyük projeleri bir bir hayata geçirirken diğer yandan da yol ve altyapı çalışmalarına da önem verdikleri kaydederek, "Her mahalleye eşit hizmet anlayışıyla aciliyet sırasına göre mahallelerimizde yol, taş duvar, parke ve tretuar çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz. 2011 yılında yaklaşık 80 bin ton asfalt dökerek belediye tarihinde bir rekora daha imza attık. Yeni aldığımız ve saate 240 ton asfalt üretme kapasitesi bulunan modern asfalt plentinin de hizmete girmesiyle 2012 yılında Trabzon'da asfaltlama çalışmaları daha da hız kazanacak. Çalışmalarınızda bizlere her zaman destek veren mahalle muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.