Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Başkanı Asım Aykan açılış konuşmasında dernek ile ilgili yaptıkları hizmetlere değindi. Aykan ; “derneğimizi 21 Ağustos 2015 yılında kurduk. Ankara ve İstanbul temsilcimiz var. Kültür Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Gençlik Komisyonu ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla irtibat komisyonu derneğimizin ana maddelerini oluşturuyor. Bu dernek Trabzon’un derneğidir. Ana kitlemiz ortaöğretimdir. Üniversite öğrencilerimiz için de bazı çalışmalarımızı şu anda sürdürmekteyiz. Ama temel amacımız ortaöğretimdir. Kadın kollarımız ve gençlik koklarlımız oldukça güzel çalışıyorlar. Hala bakanlıklarla proje çalışmalarımız sürüyor. Bunun dışında kültür faaliyetlerimiz sürüyor ve başarılı öğrencilerimize burs vereceğiz” diye konuştu. 

EN ÖNEMLİSİ EĞİTİM VE SAĞLIK YATIRIMI 

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu eğitim ve geleceğe yatırım ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “bugün burada toprağa atılan tohum neşelenecek. Hem bereketiyle hem de gölgesiyle gelecek nesillerimize büyük bir fayda sağlayacak ve yarar getirecektir. Bu vesile ile bu atılan adıma katkı koyan herkese başta Asım Aykan’a teşekkür ediyorum. Niyet hayır ve akıbet hayırdır. Bu meselelerin tamamında bilin ki biz bunların yüklenicisi ve tamamlayıcısı değiliz. Yüklenici ve tamamlayıcı Allah’tır. Gelecek neslimizi ve bu coğrafyada yaşadıklarımızı görüyoruz. Bakın bugün Trabzon’da bonzaiden hayatını kaybetmiş bir gencimizin var olduğunu o ailenin hangi içerisinde olduğunu hepimiz bir şekilde hissediyoruz. Yapmamız gereken; bina yapılabilir, hastane yapılabilir, yollar yapılabilir ama ben bunu her zaman altını çizerek söylüyorum ki yapmamız gereken en büyük yatırım gelecektir. Bu sürdürülebilir bir yatırımdır. Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği’ndeki bu yatırımın en önemli sonucu gelecek nesillerimize yöneliktir. Siyasi hayatın temel tartışmaları içerisindedir. Eğitime ve sağlığa ne kadar yatırım yapıyorsunuz? Her muhalif hep bunu kullanmış ve söylemiştir. Eğitim yatırımları hep savunma yatırımlarının gerisinde olmuştur. Bugün 2002’den beri Ak Parti iktidarı Türkiye’de birçok hizmet ortaya koydu ama bir zihniyet devrimini bir şekilde aziz milletimizle buluşturdu. Bugün eğitim ve sağlık yatırımları bizim bütçemizden ayrılan payın en büyüğünü ve yüksek dilimini bir şekilde karşılamaktadır. Bu milletimizin gittiği istikametin hangi odakta olduğunun en önemli delilidir.

SİYASET BÜTÇEDİR

Herkes siyaseti bir şekilde tanımlar. Tanımlarsak siyaset bütçedir. Eğer insana ait yatırımlara bütçenizi ayırıyorsanız demek ki sizin siyasetiniz insana odaklı bir siyasettir. Siyaseti faize ayırıyorsanız, insanın kanadığını aslında dünyayı bir şekilde yönetmeye çalışan o finans piyasalarıyla birlikte takla attırmaya çalışanlara yönelik bir hizmetin içerisindesiniz. Faizin ve enflasyonun aşağıya düşürülüp bütçeden sürekli olarak hem sosyal politikalarda hem de eğitim ve sağlıkta büyük bir zirve yapılmasının temel sebebi 2002 yılından itibaren Ak Parti’nin Türkiye ile buluşmasıdır. Ama bu sadece devlet kanallı olabilecek bir hadise değildir. Sadece ağacın kendi gölgesinin varlığı bir gölgeyi gerçekleştiremez. Ağacın kendi gövdesinin varlığı ile dallarıyla birlikte her tarafa ulaşması aslında onun altında çok rahat bir şekilde gölgelenmeyi ve onun altında çok rahat ir şekilde esenliğe kavuşmayı gerçekleştirir. İşte bunun için bu attığımız adım hepimizin desteklemesi gereken adımlardan birisidir. 

İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ HEP BERABER KARŞILAYACAĞIZ 

Yakında Trabzon’da ikinci üniversitemizi hep birlikte karşılayacağız. Bu da önemli bir adımdır. Ama bu adımı da devletin kendisinden her haliyle beklemek lazım değildir. Anadolu’nun birçok yerini gezdim. Hayatta en çok onur duyduğum şey bir fakültenin üzerine bağışçının isminin yazılmasıdır. Demek ki bu adamlar kendi memleketine sahip çıkıyorlar. Bu adamlar kendi gelecek nesline sahip çıkıyorlar. Bu bizim yakalamamız gereken en önemli unsurlardan birisidir. Devlet de yapabilir. Ama bunun esası bunu hep birlikte gerçekleştirebilmektir. Kendi üretimimiz kendi malımız ve kendi katkımız olarak şehrimize kazandırmaktır. 

2002’DEN BERİ ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK 

Bir taraftan şehir hastanesi, bir taraftan spor ve kültür hizmetlerine yönelik faaliyetlerimiz, belediyelerimiz, vilayetlerimiz yatırımlarımız… Hep beraber adım adım gidiyor. Bilmenizi istiyorum ki yukarıdan aşağıya 6 ayda neler yaptık? Bu hükümet döneminde neler ortaya koyduk, inanın çok önemli adımlar atmışız. Çok önemli adımlar attık ve devam edeceğiz. her şeyi belediyenin sırtına yüklemek olmaz. Omuz omuza biraz daha birbirimizi zorlayacağımız, destekleyeceğimiz bir anlayışı ortaya koymanın bir çatısı olması lazımdı. Bu vesile ile Asım Bey’e teşekkür ediyorum tekrardan. Bilmenizi istiyorum ki önemli bir treni yolculuğa çıkarıyorlar. Bu trene kömür de taşınır odun da taşınır. Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Çünkü bunun sonunda hem şehrimiz hem gelecek neslimiz hem de Ülkemizin yarınlarına hep birlikte güzel adımlar atacağız.