Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen konserin açılışında bir konuşma yapan TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, kültür ve sanatın toplumları birbirine yakınlaştırdığını, ezgilerin birlikteliğinin de Türkiye’nin Avrupa’nın bir parçası olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı. Karbuz, konsere Trabzon Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de katıldığını vurgulayarak gösterilen ilgiden çok büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.
 
Açılış konuşmasının ardından geçilen konserde 2016 Avrupa Müzik Akademisi Beethoven Ödülü sahibi Tenor Arda Doğan, Haziran’da Çek Cumhuriyeti Senfoni Orkestrasıyla dünya prömiyeri yapılacak şarkılarını da ilk kez Trabzonlulara seslendirdi. Sanatçı Doğan’a eşlik eden soprano Tuğba Mankal ile birlikte sanatçılar çeşitli Avrupa ülkelerinden aryalarla birlikte türküleri de seslendirdi. Aryalar ve türküler arasındaki melodik benzerlik ve türkülerin çok sesli müzikle olan uyumu konseri izlemek için salonu dolduran Trabzonlu sanatseverleri adeta mest etti.
 
Konserin ardından dakikalarca alkışlanan sanatçılardan Tenor Arda Doğan, Türkiye’de büyük kentlerin dışında da nitelikli sanatı talep eden çok sayıda insan bulunduğunu vurgulayarak, “Bu konserin gerçekleştirilmesini sağlayan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na, Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz’a, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Öte yandan konser sırasında solistlere obuada Gülnihal Cihan, kontrbasta Evren Şen ve piyanoda Çiçek Cihan eşlik etti.