AnadoluJet’in Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle, 3 Aralık’ta Trabzon’da gerçekleştireceği, “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” isimli konferans öncesinde şirket yetkilileri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Anadolujet Trabzon Satış Müdürü Osman Özyılmaz, Halkla İlişkiler Ajans Yöneticisi Sevda Solak ve Bölgesel Uçuşlar yetkilisi Gizem Canverdi’yi makamında kabul eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihinde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederken, şirket yetkililerini konuyla ilgili olarak gerçekleştirdikleri çalışmalardan ötürü kutladı.

Çanakkale Savaşı’nın, Türk milletinin ya istiklal ya ölüm sahnesi olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “Çanakkale ya istiklal ya ölüm felsefesinin en büyük sahnesidir. Orada verdiğimiz 250 bin şehit, millet olarak nasıl bir bağımsızlık aşığı olduğumuzun göstergesidir. Son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarla Çanakkale destanı toplumumuza daha iyi anlatılmaktadır. Milli Eğitimimizin okullarda yaptığı çalışmalar, sivil toplum örgütlerimizin faaliyetleri ve sizin gibi ülkemiz için değer arz eden kurumların faaliyetleri ile bu şanlı destan, hafızalara çok daha iyi şekilde kazınmaktadır. Çalışmalarınızdan ötürü sizi kutluyorum, sizleri Trabzon’da ağırlamaktan, sohbetinizi dinlemekten keyif alacağız” diye konuştu.

AnadoluJet’in Trabzon’da düzenleyeceği sohbetler; tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımı ile 03 Aralık 2014 Çarşamba günü Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Atatürk Kültür Merkezi’nde iki ayrı oturum halinde saat 14.00 ve 19.00’da düzenlenecek.