61SAAT HABER SERVİSİ - TAYFUN ÇÖPCÜ

Ankara’da tren garında meydana gelen iki ayrı patlamada en az 86 kişinin öldüğü ve 127 yaralının olduğu açıklandı.

Trabzon’dan çeşitli kuruluşlarında katıldığı Ankara'daki gösteri yürüyüşünde patlama meydana geldi.

120 YARALIDAN ÜÇÜ TRABZONLU 

Ankara'ya gösteri yürüyüşüne katılmak üzere Trabzon'da 3 otobüs 120'den fazla eylemci içinden patlamada 3 kişinin yaralandığı 1 kişinin öldüğü açıklandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, vücuduna isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralanırken SES Trabzon Üyesi Vedat Karabul ve Mehmet Aydın'ın yaralandığı açıklandı.

Olayda yaşamını yitiren Eğitim Sen Trabzon şubesi eski genel sekreteri Gökmen Dalmaç'ın (41)Trabzonlu olduğu İstanbul'da ikamet ettiği ve mitinge katılamak için Ankara'ya geldiği bildirildi.

'REDDEDİLEMEYECEK BİR SORUMLU VAR'

KESK Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, patlama bölgesinde ki son durumu 61saat.com 'a açıkladı. Patlama sonrası bir değerlendirmede bulunan İkinci şu ifadelere yer verdi;

“Bugün hiç kuşkusuz televizyonlarda ülkeyi yöneteneler gerçekleşen saldırıyı kınıyorlar. Provokasyon olarak değerlendiriyorlar. Ne şekilde ifade edilirse edilsin ülkenin bugün geldiği nokta maalesef güzelim ülkemizin ve insanlarımızın hak etmediği bir noktadır. Bir ülkenin yöneticileri kendi ülkesinin yurttaşlarının güvenliğini sağlayamıyor. Kendi ülkesinin bombalı saldırılara katliamlara provokasyonlara açık hale getiriyor ve çanak tutuyorsa ortada reddedilemeyecek bir sorumlu bulunmaktadır. Bir ülke düşünün gençlerimizin ölmemesi için ülkede şiddet kan göz yaşı olmasın diye bu ülkenin insanları barış içerisinde yaşasın diye haykırıyor. Bu insanlara vahşice bombalı bir saldırı ile karşılık veriliyor. Bizim ülkemiz ve insanlarımız bunu asla hakketmiyor. Bu ülkenin başkentinde barışın ne kadar adil ve hayati bir ihtiyaç olduğunu ve vahşi saldırı ile birlikte bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Şimdide toplumuza düşen görev şu her ne pahasına olursa olsun barışı savunmak insanlarımızın birbirlerini kucaklaşmasını sağlamak zorundayız. İktidarın artık bu ülke halkının sırtında yük olduğu açık bir şekilde karşımızda bulunmaktadır. Dolayısıyla iktidar bu sorumluluk çerçevesinde hareket ettirmelerini irtifa etmelidir”

Patlamayla ilgili ise bakan Müezzinoğlu açıklamala yaparak olay yerinde 62 kişi toplamda 86 kişinin öldüğü açıklandı.