Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu etkinliklerin üçüncü gününde de etkinlik alanında hemşehrileriyle uzun süre sohbet etti. Alandaki stantları gezerek katılımcılarla hasbihal eyleyen Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin standında da Trabzon ve Karadeniz sevdalılarını ağırladı. 

STANTLARI GEZDİLER
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon Etkinlikleri kapsamında dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Büyükşehir Belediyesinin standında ağırladı. Bakan Soylu ile birlikte standı ziyaret eden misafirleri ile tek tek ilgilenen Gümrükçüoğlu, gurbetteki Trabzonluların şehir ile ilgili sorularını da ayrıntılarıyla yanıtlarken, gerçekleştirdikleri çalışmalarla Trabzon’a ismine layık hale getirdiklerini ve Trabzon’u bir dünya şehri yapma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Soylu ve Gümrükçüoğlu etkinlik alanındaki stantları da birlikte gezerek katılımcılarla sohbet ettiler. 

İLK İFTAR ANKARA’DA 
Ankara’da düzenlenen Trabzon Günleri kapsamında Ramazan ayının ilk iftarı Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Trabzonluların yoğun ilgi gösterdiği iftar programında Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Jandarma Genel Komutanı Org. Yaşar Güler, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamu kurumları ve STK temsilcileri hazır bulundu.

MEHTERAN TAKIMI BÜYÜLEDİ 
Ankara AKM’de 25 Mayıs’ta başlayan Trabzon Günleri 28 Mayıs akşamı tamamlanırken Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı verdiği konserlerle katılımcılara heyecan ve duydu dolu anlar yaşattı. Etkinliklerin başladığı 25 Mayıs’tan itibaren her gün birkaç konserle katılımcıların karşısına çıkan Mehteran Takımı, Türk-İslam dünyasının kahramanlık marşlarıyla Ankara’daki Trabzonlular ve Trabzon’un misafirlerini coşturdu.

ONBİNLERCE TANITICI ÜRÜN DAĞITILDI 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 4 gün süren Trabzon Günlerinde Trabzon’u tanıtıcı on binlerce materyal ve Trabzon hatıraları ile Trabzonlular ve etkinlikleri ziyaret eden Karadeniz sevdalıları ile buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda; on binlerce Trabzon Tanıtım Kitapçığı, Trabzon Tanıtım CD’si, Trabzon’da gezilmesi gereken yerlerin işaretlendiği ‘Trabzon Turizm Haritası’, Trabzon’un tarihi ve turistik alanlarının magnetleri, Şakir Şeyhoğlu’nun ‘Tarihi Yön Veren Kent’ kitapçığı, Yıldız Sarayı albümündeki Trabzon fotoğraflarının toplandığı ‘Tarihi Trabzon Kitapçığı’, gravür sanatçısı Cemal Ayyıldız’ın Trabzon’daki tarihi yapıları konu alan eseri, Büyükşehir Belediyesinin aylık yayın organı olan Büyükşehir Haber Gazetesi, Trabzon’a özgü bordo-mavi fular, fındık ve çay dağıttı. Başkan Gümrükçüoğlu başta olmak üzere tüm Büyükşehir Belediyesi çalışanları, Ankara’daki Trabzonlular ve etkinlikleri ziyaret eden vatandaşları Trabzon’u görmeye, Trabzon’da tatil yapmaya davet ettiler. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ 
Ankara’da düzenlenen Trabzon Günlerinin sona ermesi nedeniyle değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ankara’da bir kez daha önemli bir etkinliğe imza attıklarını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya etkinliklere olan hamilikleri için teşekkür eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon, Sayın Bakanımızın önderliğinde Ankara’da son derece güzel bir çalışmaya imza attı. Etkinliğimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan, TBMM Başkanımız Sayın İsmail Karaman’a, Sayın Bakanlarımıza, iftar programımıza iştirak eden Sayın Bakanlarımıza, kamu görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve 4 gün boyunca Trabzon Günlerini ziyaret eden yüz binlerce vatandaşımıza şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.