TRABZON Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’da ve belli ilçelerde gerek öğrenci yurdu gerek pansiyon ve gerekse konaklama konusunda kayıtdışı denilen merdiven altı uygulamalar olduğunu belirterek, rahatsızlığını dile getirdi. Kayıtdışı bir pazarın oluşturulmasına izin vermeyeceklerini belirten Öz, “Denetim yapıp gerekli cezayı keseceğiz” dedi. Öz, “Vatandaş gidip yurt yapacağım, apart yapacağım diye apartmanı kapatıyor. Öğrenci barındırıyor, turist barındırıyor. Sonra gelip bizden ruhsat istiyor. ‘Bunu dönüştürün’ diyor. Böyle birşeye izin vermeyeceğiz. Apartlar da bildirim yapacak. Kayıtdışı olmayacak” dedi.

TRABZON Valisi Abdil Celil Öz Trabzon’da ve belli ilçelerde otel ve konaklama ile öğrenci yurdu ve pansiyon konusunda kayıt dışı merdiven altı denilen uygulamalar olduğunu belirterek bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Kayıt dışı bir pazar oluşturulmaması gerektiğini ifade eden Vali Öz, “Yoğun denetimler yapıp gerekli cezaları keseceğiz” dedi.

Son günlerde bu tür işletmelerin mevzuata uygun hale getirilmesi için kendisine gelerek başvuruda bulunulduğunu kaydeden Vali Öz, “Bana ‘Apartmanda, ev pansiyonculuğu motel yapacağız, ama apartmanımız konut alanı gözüküyor. Bunu nasıl dönüştüreceğiz’ diye geliyorlar. Sıkıntılar var. Türk kültürünün geleneksel yapısı. Önce işi kanunsuz bir şekilde yapıp daha sonra yasal kılıf bulmaya çalışıyoruz. Bu gecekondu yapıp daha sonra ruhsat almaya benziyor. Devlet ile ilgili kurumlar mevzuata uydursun deniyor Ama uyduramıyoruz. Kılıfa sokamıyoruz. Ondan sonra vatandaşı boğan bir devlet bürokrasisinden yakınılıyor. Bu sıkıntımız var. İşletmelerin motel de yapacaksa, yurt da işletecekse imar mevzuatına uygun hareket etmesi gerekiyor. Ben açarım sonra mevzuata uygun hale getiririm anlayışı kabul edilemez.  Kayıt dışı bir pazar oluşturmamamız lazım. Sonra sıkıntılar büyüyerek ortaya çıkıyor. Yoğun denetim yapacağız. Belediyelerden yakın çalışma yapmasını isteyeceğiz” dedi.    

VATANDAŞ GİDİP APARTMAN KAPATIYOR

Vatandaşın gidip apartmanı kapattığını ifade eden Vali Öz, “Ondan sonra buralarda öğrenci barındırıyorlar, turist barındırıyorlar, apart yapıyor kiraya veriyorlar. Ne ruhsat var, ne kira var çok kayıtsız bir alan var. Özellikle öğrenci barındıran yerlerle ilgili ön tetkik yaptık bununla ilgili çalışma ve denetim yapacağız. Belediyelere vergi dairesine bildirip milli eğitimle beraber denetim ceza uygulaması yapacağız. Konaklama konusunda belediyelerimizin ilgili kurumlarca takip edilmesi gerekiyor” diye konuştu.