AK Parti Araklı İlçe Başkanlığı'nın bir restoranda düzenlediği iftara katılan Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, 11. kuruluş yıl dönümünü idrak eden AK Parti'nin önemli hizmetlere imza attığını belirterek, ''Birçok bakan arkadaşımız Türkiye'nin çeşitli illerinde iftarlara katılıyorlar. Bu iftarlarda partimizin kuruluşunu anlatıyorlar. Gerçekten Araklı'da kendisine yakışacak tarzda Trabzon'a ivme veren bir ilçe'' diye konuştu.
Türkiye'nin tarihten gelen misyonu nedeniyle önemli sorumlulukları olduğunu vurgulayan Bayraktar, ''Biz 10 yıldır iktidardayız ve Türkiye'nin şekli şemalı değişti. Türkiye'nin gelişmesini ve kalkınmasını engellemek isteyenler var. Her zamankinden daha çok birbirimize sarılmaya ve moralimizi artırmaya ihtiyacımız var. Kalkınma ve gelişme izafi bir şeydir, aynı ibadet gibi. Bu bakımdan kalkınmamızı ve gelişmemizi çok net bir şekilde görmesek de dünya bunu hissediyor. Dünya'da işsizlik yüzde 15 ile 20'lerde gezerken Türkiye'de yüzde 8,5'e düştü. 10 yıldır iktidarda olmamıza rağmen iftarında böyle canlı bir ekip başka bulamazsınız'' şeklinde konuştu.



Her partilinin yüksek bir gayretle çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Bayraktar, ''Biz her şeyden önce Müslümanız. İslamiyet çok şerefli bir din. Şair ne diyor, 'nerede görsem bir Türk beldesi, gözüm al bayrağı arar kulağım ezan sesi’. Türk milleti işte böyle bir millet. İslamiyeti kainat dini yapan bu millettir. Şimdide bizim Türkiye olarak daha çok çalışmamız lazım'' diye konuştu.

Ramazan Bayramı'nı da kutlayan Bayraktar, ''İnşallah Ramazan ve Müslümanların duası sayesinde Türkiye terör belasından kurtulur. İnşallah Türkiye kalkınmış ve gelişmiş bir ülke olur, çocuklarımız çok daha iyi eğitimler alır'' ifadelerini kullandı.



Bakan Bayraktar’ın yanı sıra iftar yemeğine AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Özak, Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu, Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda partili katıldı.