Yaz aylarının başında yapımına başlanan projenin Araklı’nın yeni yaşam alanı olmaya aday olduğunu belirten Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı’nın geleceğini için çalıştıklarını söyledi.

Araklı için yeni projeler yapacaklarını ifade eden Çebi, “Belediyemizin yol çalışmaları, çevre düzenlemeleri, çevre temizliği gibi asli görevlerinin yanı sıra, Araklı’nın geleceği için başlattığımız projeleri birer birer hayata geçirmeye başladık. Bunlardan biri olan yeni Sahil projemizin çalışmalarında ise sona gelindi. Çalışmalar başlamadan önce atıl durumda olan bu yolu ilçemize kazandırarak burayı cazibe merkezi haline getirdik. Geçmişte tozlu ve çamurlu bir yolda yürüyüş yapmaya çalışan vatandaşlarımız şimdi ise tartan pistten oluşan yolda yürüyüş yapıp, bisiklet yolunda bisikletleri ile gezecekler. Hafta sonlarında piknik alanlarında dere ve deniz manzarası ve yeşillikler arasında piknik yapabilecekler. İlçemizde yetişen meyve ağaçlarından meyve bahçesi yaparak, 100 e yakın çınar, 15 binden fazla fidan çeşidi diktik” dedi.

Sahil yolunda ve Karadere’de yapılan hizmetlerin Araklı halkının her alanda belediye ihtiyaçlarından yararlanması için yapıldığını kaydeden Çebi, “Ben Belediye Başkanı olarak bu ilçedeki vatandaşlarımın hizmetin en iyisine layık olduğunu düşünüyorum. Bu hizmetlerin ilçemize gelmesinde bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakan’ımız Erdoğan Bayraktar, Milletvekillerimiz Faruk Özak, Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu Bakan yardımcımız Muhammet Balta’ya, AK Parti’mizin Araklı İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş’a ve Araklı için çalışan tüm dostlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Araklı Belediyesi tarafından yapılan sahil projesinde yürüyüş ve bisiklet yolu, 50 adet meyve ağacı, , otomatik sulama sistemi, 70 adet bank, 40 adet piknik masası, 128 adet aydınlatma direği, bulunuyor.