Rize'de bir ilke imza atılarak resmi ve sivil arama kurtarma ekipleri afet ve acil durumlarda ortak hareket etme kararı aldı.

Sürekli sel ve heyelanlara maruz kalan, arama ve kurtarma çalışmalarının yoğun yaşandığı Rize'de, afet ve acil durumlarda can kaybını en aza indirmek, afet ve acil durumlara erken müdahale ederek kurumlar arasında koordinasyonun güçlendirilmesi için bir ilke imza atıldı. Rize'de afet ve acil durumlarda arama ve kurtarma çalışmalarına katılan resmi ve sivil kuruluşlar Rize Sağlık İl Müdürlüğü koordinesinde ortak hareket etme kararı alarak eğitim çalışmalarına başladılar.

Rize Valiliği'nin desteklediği proje ile gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de afet ve acil durumlarda koordinasyonun tek bir noktadan sağlanmasının ilk adımları atılmış oldu.

Aralarında Rize İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE, Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü, Rize Belediyesi İtfaiyesi, Rize Belediyesi Arama Kurtarma Timi, Kaçkar Dağcılık ve Rafting Spor Kulübü, Verçenik Dağcılık Kulübü, RECUE Off-road Kulübü, Kaçkar Off-Road Kulübü, Karadeniz Dalgıçlar Kulübü ve AKUT'un da yer aldığı kurumlar bugün Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde 3. Eğitim programını gerçekleştirdiler.

Programda görevli ve gönüllü personele dağcılıkla ilgili temel bilgiler verildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe yaptığı açıklamada "Bölgemiz de zaman zaman sel, heyelan ve çığ gibi doğal afetler yaşanmakta. Burada bulunan ekiplerin tamamı daha önce İlimiz Gündoğdu Beldesinde ve Rize Merkezde yaşanan sel ve heyelan afetlerinin yanı sıra Van'da meydana gelen deprem felaketi esnasında da arama kurtarma faaliyetlerine katılmış ve başarılı çalışmalar yapmışlardır. Biz bu birliktelikle bir anlamda kamunun ekipmanları ile sivil toplum kuruluşlarının kendi konularında uzmanlaşmış insan gücünü bir arada buluşturmayı hedefledik. Bu oluşum ile acil durumlara tek merkezli ve koordineli müdahaleyi hedefliyoruz" dedi. - RİZE