Trabzon’da Arsin Belediyesi’nin yaklaşık 5 ay önce başlattığı Karadeniz’in yöresine özgü olan ancak son dönemde kullanılmayan Temel, Dursun, İdris ve Fadime isimlerini yeni doğacak çocuklarına verecek ailelere altın sözü 150 bebeğin ardından nihayet gerçekleşti.

150 ÇOCUĞUN ARDINDAN BİR İLK
Arsin’de yaklaşık 3,5 yıldır evli olan ve Muhammet Salih isimlerinde birde 3 yaşında çocukları olan Derya ve Üzeyir Çolak çifti, 10 gün önce doğan kız çocuklarına Fadime ismini verdi. Kampanya çerçevesinde ilk defa bir çocuğa unutulmaya yüz tutmuş ‘Fadime, Temel, Dursun ve İdris’ isimlerinden biri verilence Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen sözünü tutarak aileye bir adet Cumhuriyet altını hediye etti.



Aileyi evinde ziyaret ederek altını 10 günlük bebek Fadime’ye takan Başkan Şen, “ Yaklaşık 5 ay önce Arsin Belediyesi olarak bir kampanya yapmıştık. Biz Karadeniz yöresine özgü olup son dönemde fazla kullanılmayan Temel, Dursun, İdris ve Fadime isimlerini tekrar yaşatmak üzere meclis kararı almıştık.

5 ay içerisinde Arsin’de yaklaşık 150 doğum oldu fakat ilk defa Fadime’yi bulduk. İnşallah Temel’i de bulacağız. Bir aile ile konuştuk, 1 ay sonra yeni doğacak çocuklarına Temel ismini verecekler” dedi.

BABAYA AYRICA İŞ BULUNDU
Kampanya çerçevesinde ilk defa unutulmaya yüz tutmuş isimlerden birinin yeni doğmuş bir bebeğe verildiğine dikkat çeken Başkan Şen, “Ben kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tabi biz ilk kampanyada başarılı olmanın verdiği gururla ne yapalım diye düşündük.



Sözümüz vardı Cumhuriyet altını. Arsin’de bir marketler topluluğu “bebeğin 1 yıllık bebek bezi ihtiyacı bizden” dedi. Arsin’de bir beyaz eşya bayii çeşitli ev eşyaları verdi. Fakat en önemlisi baba bana “geçici olarak bir çay fabrikasında çalışıyorum. Bana kalıcı bir iş lazım” dedi. Bu ilk bizim göz ağrımız. Dolayısı ile fabrika ile konuştuk babayı en yakın zamanda kalıcı olarak işe alma sözü verdiler” diye konuştu.

FADİME UĞURU İLE GELDİ
Başkan Şen şöyle devam etti: “Fadime uğuru ile beraber geldi. Fadime kaderde çok güzel şeyler açıyor. İnşallah değerleri açacak. Temel’de yolda inşallah sağlıklı doğar. Bundan sonra yolumuz uzun diye düşünüyorum. Sahil dolgu alanında kurulacak yeni alanlara da bu isimleri yeniden yaşatmak için ayrıca çabamız olacak. Buralara bu isimlerden vereceğiz”


BABA İLE ANNE BERABER KARARLAŞTIRDI
Baba Üzeyir Çolak ise, “Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Sözünü vermişti bana sağolsun. Onu da yaptı. Kampanya böyle güzellikler verdikten sonra 2 yıl içindi. Arsin’de ikamet etmesi gerekiyor. Ön veya arka isimler olmadan. İsmi eşim ile beraber kararlaştırdık. Kampanya üzerine düşündük. Teyzemde de Fadime ismi var. İkisi beraber pekişti. Başka ailelere de bu isimleri beraber devam ettirmelerini istiyorum. İki çocuğumuz oldu” dedi.