61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER

Trabzon’da bir ‘Apart Otel’e 10 günlük rezervasyon yaptıran, ancak otele giriş yapacağı gün ‘Çocuklarının hasta olduğunu’ bahane edip İstanbul’a gideceği gerekçesiyle rezervasyonu iptal ettiren Arabistanlı Abu İbrahim’in yolu bu otel sahipleri ile yeniden kesişti.
 
REZERVASYON İPTAL ETTİĞİ OTELDEN YİNE ODA İSTEDİ
İstanbul’a gitmeyen ve Trabzon’da kalacak yer arayan Abu İbrahim’in rehberleri Arabistanlı turisti ‘Rezervasyonu iptal edilen’ otelin yetkililerine yönlendirdi. Ancak bu yönlendirme tartışmanın da fitilini ateşleyen nokta oldu.
Yaşanan tartışmayı dil bildiğinden dolayı yatıştırmak için bölgeye giden M.A. ise ne yazık ki olayın başkahramanı oldu.

YATIŞTIRMAK İÇİN BÖLGEYE GİTTİ
Arap turist ve işletmeci arasında yaşanan tartışmayı yatıştırmak için bölgeye gittiğini kaydeden M.A., “Apart işletmecisi ile Arap turist arasında rezervasyon iptalinden dolayı çıkan tartışmayı sakinleştirmek için oraya gittim. Dil bildiğimden dolayı da Arap ile iletişimi ben sağlamak zorunda kaldım. O da beni direkt muhatap görünce, benle tartışmaya başladı. Ben olayı kısmi olarak bildiğim Arapçam ve İngilizcem ile anlatmaya çalıştıkça o daha da gerginleşti sanki kişisel bir tartışmaya dönüştü” dedi.
 
ELİNE BİR ŞEYLER GEÇİRİP ATMA ÇABASINDA OLDU
M.A., sözlerine şu şekilde devam etti:
“Kendisi sesini yükseltip, tahrik eden bir tavır gösterince, ailem ile birlikte orada olduğum için sesi duyan kayınçom arabadan çıkıp yanımıza geldi. İlk etapta kayınçomu sakinleştirdim. Fakat arabanın içinde oturan Arap turist bu durumu yanlış anlayınca çok daha öfkelendi. Eline bir şeyler geçiştirip atma çabasında bulundu.
Akabinde, bizim bu tavırlarımızı cep telefonu ile kaydetmeye başladı. Bende bu kaydı görünce çok daha hiddetlendim. Söylemleri ve el hareketleri ile yaptığı tahrikler, beni daha da kızdırdı. Yapmaman gereken, yanlış hareketler yaptım”
 
OLAYDA DARP YOK
Olayda her hangi bir şekilde darp meydana gelmediğinin altını çizen M.A., “Telefonu almak için hamlede bulundum. Bunu, ‘Vurmak, ya da kafa atmak tabirinde’’ kullanan bir çok yayın organı oldu. Öncelikle bunu bilmelerini isterim.  Olayda vurmak veya darp etmek kesinlikle yok.  Sadece sözlü bir tartışma var. Kendisinden de beni böyle yanlış anladığı için özür dilerim. Olaydan 5-10 dakika içinde kendilerine ulaşmaya çalıştım. Durumu anlatır mahiyette bir mesaj attım. Yaptığım hareketlerin yanlış olduğunu anlatır mahiyette mesaj attım. Okudu veya okumadı bilmiyorum” dedi.
 
ULAŞMAYA ÇALIŞTIM
Arap turiste ulaşmaya çalıştığını kaydeden M.A., “O akşam kendisinin konakladığı otele ulaşmaya çalıştım ve konakladığı otele Özür dilemek için gittim. Olayın tazeliğinden ötürü benimle görüşmek istememiş olabilir. Orada ki yöneticilere durumu anlattım. Fakat onların da çabalarına rağmen,  bir araya gelemedik.  Yanlış anlaşılma ve yapmış olduğum fevri hareketten ötürü tüm kamuoyundan özür dilerim. Keşke uzlaşma zemininde bunu halledebilseydik... Bu sürecin yakın dostlarım dışında, benim yanımda ve etrafımda çok insan göremedim. Aynı sorunu ben Arabistan’da yaşasaydım acaba bu şekilde mi olurdu?” ifadelerini kullandı.