61SAAT HABER MERKEZİ- Çalışmanın sonuçlarını Trabzon basınına açıklayan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, “en önemli kriter güvenilirlik” dedi.
Günaydın yaptığı konuşmada, Son dönemde Trabzon ve ülkemiz ekonomisi için önemli bir kaynak haline gelen Orto Doğu kökenli turistlerin beklentilerinin tespiti ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla yapılan araştırmada fiyatlandırma, hizmet sunumunda şeffaflık, denetim, aracı kurum güvenilirliği, bu sektörde çalışanların dil bilme becerisi gibi alt başlıkların yer aldığı güvenilirlik kriteri taleplerin etkin bir şekilde karşılanması, hizmette güler yüz ve samimiyet, sağlık  hizmeti gibi alt başlıkların yer aldığı anında hizmet kriteri; temizlik, ulaşım, yönlendirme, tanıtıcı yayın ve faaliyetler, hizmet alt yapısı ve iletişim alt yapısı gibi başlıkların yer aldığı fiziksel özellikler kriteri ve demografik özellikler, psikolojik özellikler ve özel ihtiyaç ve beklentilerin yer aldığı alt başlıklardan oluşan empati ana kriteri bağlamında önemli bilgilerin edinildiğini söyledi.

Günaydın ayrıca, “Araştırmalarda Orta Doğu kökenli vatandaşların en fazla ziyaret ettikleri iki bölge olan İstanbul ve çevresi ile Trabzon ve çevresi arasında Arap Turistler tarafından bir kıyaslama yapılmıştır. Buna göre Trabzon ve çevresi, İstanbul ve çevresine göre daha güvenli olduğu tespit edilmiştir. Arap turistleri çeken en büyük etken de budur” dedi.