Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Ortadoğu’nun en güçlü 20 acente sahipleri incelemelerde bulunmak üzere Trabzon’a geldi.
 
20 kişilik kafileyi Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği bünyesinde TS Grup Genel Müdürü Ziya Koç ile Comfort Travel’in sahibi Ahmet Hüseyin ve yetkililer karşıladı.
 
ARAPLARI KIŞ TURİZMİNE ÇEKMEK İSTİYORLAR
 
TS Grup ve Comfort Travel tarafından Trabzon’da davet edilen 20 kişilik kafile Trabzon’da ve Doğu Karadeniz bölgesinde turistik yerleri gezerek fikir sahibi olacakları ifade edildi.
 
Bu ziyaretin bölgede 12 aylık turizmi canlandırmak adına özellikle yaz aylarında bölgeye gelemeyen Ortadoğu turistlerinin kış sezonunda bölgeye gelmelerini sağlamak olduğu kaydedildi.
 
YENİ TURİSTİK YERLERİ TANITMAK İSTİYORUZ
 
Ziyaretin amacıyla ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan TS Grup Genel Müdürü Ziya Koç, bölgedeki yeni turistik yerleri tanıtmak istediklerinin altını çizerek, ‘ Bölgemizdeki yeni destinasyonları göstermek adına bölgemiz derken sadece Trabzon değil tüm Doğu Karadeniz’i kapsayan  tanıtım çalışması yaptık. Misafirlerimiz oldukça yoğunlukla müşteri portföyüne sahip müşterileri bölgemize gönderen kişiler olmasına rağmen bölgeyi tanımıyorlardı. Biz bölgemizi tanıtmak istedik. Bunu yaparken de Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği çatısı altında Comfort Travel’in sahibi Ahmet Hüseyin Bey ile biz TS Grup olarak birlikte organize ettik.  5 günlük bir tanıtım programı hazırladık. Hazırladığımız program inşallah bölgemize yaralı olacak. Bu anlamda çalışmalarımız büyüyerek devam edecek’ ifadelerini kullandı.
 
YAZIN GELEMEYENLERİ KIŞ SEZONUNDA GETİRMEK İSTİYORUZ
 
Kış turizmini Ortadoğu’daki insanlara anlatmak istediklerini altını çizen Koç, ‘’Bölgeye faydası özellikle kış turizmini hareketlendirmek adına kış turizminin ılıman geçtiğini insanlara bire bir göstermek. Doğa turizmi ve yayla turizminde beyaz örtüyü anlatabilmek ilk amacımız. Bir işin ekonomik boyutu var. Ortadoğu’dan gelen insanların özellikle yaz sezonunda fiyatların yüksekliğinden gelemeyen insanlar var. Bu kesimi bir kış sezonunda destekleyebiliyoruz. Daha ekonomik bir çalışma yapabiliyoruz. 12 ay nasıl biz turizmi hayata geçirebiliriz. Özellikle Ortadoğu pazarıyla ilgili çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor’ şeklinde konuştu.
 
ORTADOĞU’DAN KIŞ SEZONU İÇİN DİREK SEFER ÇAĞRISI
 
Ortadoğu’dan Trabzon’a gelmek isteyen turistlerin kış aylarında direk seferler istediklerini söyleyen Koç, ‘’Ortadoğdu’da çalıştığımız acente şirketlerinin bizden önemli bir istekleri var. Kış sezonunda da uçak firmalarının direk seferlere açılmasını istiyorlar. Bu haftanın belli günleri olsa dahi direk sefer talepleri var. Bu konuda ülke olarak çok ciddi çalışmalara imza atmamız lazım . 12 ay hedefimizi bu desteklerle tutturalım’’ dedi.
 
ALBADER, ‘TÜRKİYE BİZİM BİRİNCİ LOKASYONUMUZ’
 
Comfort Travel’in Ortadoğu’daki yetkilisi Yousef Albader ise yaptığı açıklamada Türkiye’nin ve bölgenin Ortadoğu için birinci lokasyon olduğunu vurgulayarak, ‘ Comfort Travel Ortadoğu’da en önemli 20 acente ile Trabzon’a geldik. Bu şehrin tanıtımı ve bölgenin tanıtımı için geldik. Amacımız bölgeyi keşfetmek yeni yerleri bölgede yeni yerlere gitmek. Türkiye şuanda Suudi Arabistan’da olsun bizim bölgemizde olsun birinci lokasyon olarak değerlendirme yapıyoruz. Bölgeyi gezdikten sonra 12 ay boyunca Türkiye’ye turist göndermeye çalışacağız. Bu turumuzun ardından Türkiye’ye daha çok turist göndereceğimize eminiz. Aramızdaki iş birliğini yükletmek için bu tur çalışmalar yapıyoruz’ ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan 20 kişilik kafile bölgede yeni turistik yerleri ve konaklama alanlarını ziyaret ettikten sonra Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazyoğlu ve TÜRSAP Başkanı Suat Gürkök ile görüşmeler yapacağı öğrenildi.