Artvin’deki bir destinasyonu, “Trabzon’un ne tarafında kalıyor?” biçiminde öğrenmeye çalıştıkları gözlendi. 

Geçtiğimiz haftalarda Dubai’de gerçekleştirilen tanıtım fuarında Arap turistlerin Doğu Karadeniz ve de özellikle Trabzon’a ilgilerinin bir hayli fazla olduğu ifade edilirken, Arap turistlerin de bölgenin merkezi olarak Trabzon’u gördüklerinin gözlemlendiği belirtildi.
Konuya ilişkin fuara katılanlardan edinilen bilgiye göre, fuarda Karadeniz Bölgesi’ndeki diğer illere ilişkin bilgi edinen Arap turistlerin, ‘Bu il Trabzon’un ne tarafında kalıyor, Trabzon’a ne kadar mesafede’ şeklindeki sorularıyla Trabzon’u merkez olarak belirledikleri ifade edildi.
 
Halen Arap ülkelerinden Trabzon’a haftada 3 olan uçak sefer sayısının Ramazan ayından sonra artacağı ve yaz tarifesine geçeceği de belirtilirken, “Şu anda Ramazan öncesi bir kıpırdanma var, belki Ramazan ayında kısa bir durgunluk yaşayabiliriz. Ancak Ramazan ayından sonra geçtiğimiz yıl hatta daha fazla bir tarifeyle yine Arap ülkelerinden gelecek turistleri Trabzon şehri ağırlayacak. Üstelik bu yıl Trabzon’a gelecek olan Arap turist sayısında geçen yıla göre yüzde 50’lik bir artış bekliyoruz” bilgisi verildi.