Madene karşı olan Artvin halkı, 20 yıla aşkın verdikleri mücadelelerinin mutlaka ve mutlaka zaferle sonuçlanacağına yürekten inanıyor. Yeşil Artvin Derneği çatısı altında örgütlenen halkın, Cerattepe’de verilen mücadele siyaset üstü bir yaklaşımla devam ediyor. Ya bizler ya maden diyen Artvinliler, “şu günlerde hukuksal kazanımlarımız göz ardı edilerek, hukuk kuralları çiğnenerek günlük genelgelerle bürokrasinin adeta şirket yetkililerin emrine girdi. Halkın kendi gücüne güvenip olayı engellemesinin ötesinde hiçbir alternatifimiz kalmadı” dediler.
Arhavi Doğa Koruma Platformunun atmacaları vilayetleri olan Artvin’e, Artvin halkına omuz vermek için Cerattepe’de nöbetteydiler. “ Altınsız olur, Artvinsiz olmaz” diyen Arhavililer adına konuşan Erdoğan Güler; “İsimleri değişik de olsa yaşam alanlarımızı yok edenlerin hep aynı olduğunu belirterek aklın ve doğruların yanında olan tüm çevrecilerin birlikteliği her geçen gün önem kazanıyor. Bizler ADOKOP olarak vilayetimize, burada yaşayan tüm Artvinli kardeşlerimizin yaşam haklarına saygı duyulması gerektiği için buradayız ve bundan böyle Cerattepe’de de atmacalar pençelerini doğa düşmanlarına karşı açacaktır” dedi.
Yeşil Artvin Derneği başkanı Neşe Karahan ise Arhavililere desteklerinden dolayı teşekkür ederek; “Dün sadece basın açıklaması yapmak istedik, fakat halkın öyle bir duruşu oldu ki, olay basın açıklamasından, birden mitinge dönüştü. Pazartesi günü olayların başladığında, sabahın ilk saatlerine verilen 250- 300 kişilik ilk tepki, 2- 3 saat içinde 2-3 bin kişilik dev bir tepkiye dönüştü. Tüm bunlar, bizleri, haklı olduğumuz davada, hiçbir zaman kaybetmediğimiz umudumuzu daha da güçlendiriyor. Tıpkı bugün ta Arhavi’den gelerek gösterdiğiniz bu destekte.
Herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler ADOKOP’un Arhavi’de HES’lere karşı verdiği mücadelelerinde her zaman yanında olduk. Bundan böylede olacağız. Fındıklılar, Hopalılar hiçbir zaman bizleri ve sizleri yalnız bırakmadılar. Yaşam hakkı savunucularının yan yana olması, birlikte hareket etmesi ve böyle günlerde omuz omuza vermesi zaten olması gereken ve görmeyi isteğimiz şeylerdir. Tehditler, hukuksuzluklar ve de provokasyonlar bizlerin umutlarını yıkamayacaktır. Artvinliler kazanacak” dedi. 
Nöbetlerini tamamlayan Arhavililer nöbetten ayrıldıklarını fakat desteklerinin devam edeceklerini söylediler.