61SAAT HABER SERVİSİ
25-28 mayıs tarihleri arasında Ankara’dan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu himayelerinde gerçekleşen Trabzon Günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde start verdi.
İki gün itibari ile yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği Trabzon Günlerine ilgi artmaya devam ediyor. 
Trabzon’un tüm ilçeleri STK’lar ve mamüllerinin satıldığı stantlarda yörsel halk oyunları gösterileri yapıldı.
Ankara Günleri’nde en işlek stantlardan birisi olan Arsin standında Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen Ankara Günleri ve gündeme dair sorularımızı yanıtladı.

KUTLAMALARI İPTAL ETTİK
Arsinspor’un şampiyonluğu ile ilgili konuşan Şen “Bize amatör lig yakışmıyordu. 13 yıl önce belediye başkanı olduğumuzda 2 ay sonra profesyonel lige çıktık.  Geçen sene eksi 1 averajla düştük. 1 sene geçmeden tekrar çıktık. İnşallah kalıcı olacağız. Stadımız ve sahamız yapılıyor. Dünya futbol tarihinin en kısa maçlarından biri oldu 7 penaltı atıldı gülen taraf biz olduk. Kutlamalar yapacaktır şehitlerimiz nedeni ile kutlamaları iptal etti. Trabzon bir futbol şehri bizde bunun içinde olmalıydık.

TÜM DÜNYA TRABZON’A GELMELİ
Trabzon Günleri’ne değinen Şen “Açılış son derece muhteşem oldu. İlginç bir şey yarın oruclu olarak standlar gezilecek. Ankara için bir ilk. Trabzon Günleri olarak bu bir ilk. Gıda reyonları yok sattı. Artık Trabzon günlerini Nisan yada ekim ayında Trabzon’da Trabzon günleri yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kadıralak’ın mavi yıldızlarını mı bütün Trabzon’u mu alırız hamsi festivali mi deriz ama senede 3 kere olursa olsun bütün Dünya’yı Trabzon’a getirmek isteriz.

BİZ BELEDİYE’YE YER VERDİK
Arsin’de yaşanan üst üste yangınlar ile ilgili Şen : Yangın çıkan 2 iş yeri mobilya üretim yeri biri Gündoğdu diğer Üçyıldız ikisi de son derece Türkiye’ye yayılmış bir mobilya markaları buralarda üretim yapılıyor. Üretim yapılmasa belki de olmayacaktı.
Biz itfaiye binası vermiştik belediyeye. Haziran ayında büyükşehir itfaiye alanını olay yerine yönlendirecekti. 

YATIRIM ADASI MECLİSTE
Yatırım adasına gelince yakın zamanda tasarının meclise geleceğini düşünüyorum inşallah başlangıcını yapacağız. Çok fazla bekleyeceğimizi düşünmüyorum.